Ak Partili Şamil Tayyar'da açıklama: '6'lı masanın adayını mahkeme belirledi…'

TAKİP ET

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na Yüksek Seçim Kurulu üyelerine hakaret etme suçundan 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası ve siyasetten uzaklaştırma kararı verildi. Ak Partili MKYK Üyesi Şamil Tayyar konu ile ilgili can alıcı açıklamalarda bulundu. İşte detaylar…

Reklam
Reklam

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na Yüksek Seçim Kurulu üyelerine hakaret etme suçundan 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası ve siyasetten uzaklaştırma kararı verildi. Verilen karar üst mahkemede İstinaf ve Yargıtay tarafından kesinleşirse Ekrem İmamoğlu; siyasetten yasaklanarak görevden alınacak ve bir daha hiçbir seçimde aday olamayacak.

Adayı mahkeme belirledi

Ak Partili MKYK Üyesi Şamil Tayyar meydana gelen olayın ardından çıkan mahkeme kararı hakkında açıklamalarda bulundu. Önümüzdeki süreçlerde izlenecek yol ve 6’lı masa hakkında konuşan Şamil Tayyar’ın sarf ettiği sözler şu şekilde:

“6’lı masadan beklediğimiz ismi rakibimiz değil mahkeme belirlemiş oldu. İmamoğlu’nun önünde bulunan tüm parti içi engeller ortadan kalkmış ve önünü açmış oldu. Mahkeme siyasetin doğal akışına izin verdi. Çöküşte olan İmamoğlu’nu kurtaran darbe oldu. Kılıçdaroğlu ve ekibi için de üzücü bir durum gelişmiş oldu.”

‘Seçimden önce sonuçlanması ihtimal dışı’

Ak Partili isim Şamil Tayyar sözlerine şu şekilde devam etti:

“İmamoğlu davası hukuki bir sorunun yanı sıra siyasi sonuçlar ortaya koyacak bir dava. Kararın seçimden önce netleşmesi bile söz konusu olamaz. Durum böyle iken davanın seçim sonrasına ertelenmesinde fayda var.”