Akaryakıt fiyatları için umut veren gelişme! Brent petrol aylar önceki seviyeye geriledi

TAKİP ET

Akaryakıt fiyatları ile ilgili son dakika gelişmeleri yaşanıyor. Yılbaşından bu yana ciddi bir yükseliş içinde olan Brent petrol fiyatları dün akşam saatlerinde yüzde 5'e yakın bir gerileme kaydetti. Bu düşüşün pompa fiyatlarına nasıl yansıyacağı ise merak konusu oldu.

Reklam
Reklam

Brent petrol fiyatlarında son dakika gelişmeleri yaşanmaya devam ediyor. Brent petrolde geçtiğimiz hafta yaşanan düşüş nedeniyle motorin ve benzin fiyatlarına peşpeşe indirimler gelmişti. Bayramın ilk günü ise motorinin litre fiyatına yeniden zam geldi. Dün ise brent petrolün varil fiyatında yüzde 5’e yakın bir düşüş yaşanması ile birlikte motorin ve benzinde indirim beklentisi oluştu. Peki motorin ve benzine indirim gelecek mi? İşte akaryakıt fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmeleri…

Brent petrol 100 doların altına geriledi

Brent petrol fiyatları Rusya ile Ukrayna arasında başlayan savaşla beraber artışa geçmiş ve tüm zamanların da zirvesini görmüştü. Aynı zamanda Dolar kurunda yaşanan yükseliş de Türkiye’de akaryakıt fiyatlarını doğrudan etkilemişti. Petrol fiyatları geçtiğimiz haftalarda yüzde 10’a yakın bir düşüş kaydederken dün de yüzde 5’e yakın geriledi. Uzun zaman sonra Brent petrol 100 Dolar seviyesinin altına indi. Çin’de Kovid 19 vaka sayılarının yeniden artmaya başlaması ve yeniden gelen kısıtlamalarla beraber petrol fiyatlarının da düştüğü tahmin ediliyor.

Benzine indirim müjdesi geldi

Türkiye’de akaryakıt fiyatları hem döviz kurunda yaşanan gelişmelerden hem de brent petrol fiyatlarındaki değişiklikten anında etkileniyor. Brent petrolün düşüşü ile birlikte bugün Türkiye’de akaryakıt fiyatlarında indirim beklentisi de oluştu. Geçtiğimiz hafta motorin fiyatlarına yapılan indirimle 30 TL’ye kadar yükselen fiyatlar 25 lira bandına çekilmişti. Sektör kaynaklarından alınan bilgiye göre benzin fiyatlarına 1,55 TL indirim bekleniyor. Motorin fiyatlarında ise değişiklik beklenmiyor.