Akaryakıt ürünlerine tarihin en büyük zammı geliyor!

TAKİP ET

Dolar kurunun yükselmesi akaryakıt fiyatlarını vurmaya devam ederken benzin, motorin ve otogaza 25 Kasım tarihinden itibaren büyük oranda zam yapılması bekleniyor.

Reklam
Reklam

Döviz kurlarında yaşanan yükseliş trendleri farklı sektörlerdeki fiyatlara da yansımaya başladı. Bu sektörler arasında herkesin yakından takip ettiği akaryakıt fiyatları da var.

Dolar kurundaki artış nedeniyle bu geceden itibaren akaryakıt ürünlerine tarihin en büyük zam oranı geleceği öğrenildi. Dolar/TL kurunda meydana gelen artışlar benzin, motorin ve otogaza 25 Kasım tarihinden geçerli olmak üzere en az 1 lira zam bekleniyor.



Sektör kaynaklarından edinilen bilgilere göre yeni fiyatlama oluşması işlemleri sonrasında benzinin litre fiyatına 1 lira 1 kuruş zam geleceği öğrenilirken, motorinin litre fiyatına 1 lira 5 kuruş, otogaza ise 65 kuruş oranında bir zam yapılacağı belirtiliyor.

Diğer taraftan, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) gelecek olan yeni zamları engelleme ihtimalinin bulunduğu bildirilirken EPDK tarafından verilecek olan bu kararının öğleden sonra açıklanması bekleniyor.

akaryakıt zammı benzin fiyatları motorin litre fiyatı otogaz 1 lira zam 25 kasım