Akaryakıttan sonra toplu taşımaya da zam geliyor

TAKİP ET

Son dönemlerde artan akaryakıt fiyatları sonrasında artan maliyetler ile birlikte İstanbul'da toplu taşımaya da zam geliyor. İBB yönetimi, toplu ulaşıma yüzde 50 ile 65 arasında zam yapma kararı aldı

Reklam
Reklam

Özellikle Rusya Ukrayna arasında süren savaş sonrasında petrolün varil fiyatının 150 doları bulmasıyla birlikte Türkiye'de benzin ve motorinin fiyatına her gün zam gelmeye devam ediyor. 
Eşel mobil sisteminin sona ermesiyle birlikte petrole gelen zamlar günlük olarak akaryakıtta pompa fiyatlarına yansıyor. Son günlerde benzin ve motorine peş peşe gelen zamlar ile birlikte toplu taşımayada zam haberi geldi. 

Yüzde 50 - 65 arasında zam
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yönetimi akaryakıt fiyatlarındaki artışı gerekçe göstererek, toplu taşımaya fahiş zam yapmak için harekete geçti. Bu kapsamda İBB yönetimi, İstanbul'da ulaşımda faaliyet gösteren tüm esnaf odalarını Yenikapı'daki Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi'nde topladı. İBB yönetimi başkanlığında bir araya gelen toplu taşıma esnaf odaları ve İETT Genel Müdürü, Metro İstanbul Genel Müdürü, toplantıda ulaşım ücretlerine en az yüzde 50 ila yüzde 65 arasında zam yapılmasına karar verdi. İBB'nin yüzde 50/65 oranındaki zam talebi önümüzdeki günlerde UKOME toplantısında değerlendirilecek. Son kararı UKOME temsilcileri verecek.

zam toplu taşıma ibb zam