Akdeniz Üniversitesi'nde beni ödüllendirmeyecek misiniz? İfadeleri! Büyük kaset skandalı!

TAKİP ET

2014 yılında FETÖ'nün Akdeniz Üniversitesi'nde yapılanması için dönemin rektörü olan Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe bir kadınla görüşmesini kaydetti. Aynı zamanda İsrafil Kurtcephe'nin 280 kişiden oluşan profesör ve doçent kadrosuna da kendi adamlarını yerleştirdiği iddia edildi. İfadelerinde görüntüleri H. G.'nin sakladığını 'Beni ödüllendirmeyecek misiniz?' dediğini belirtti. Sanıklardan birisi olan S.D de H.G'nin H.D'ye 'Hocayı kayda alalım, onu parmağımda oynatırım' dediğini aktardı.

Reklam
Reklam

2014 yılında rektörlük yapan İsrafil Kurtcephe’nin kadroya karşılık cinsel ilişki talebiyle suçlandığı davanın sanıklarından eski daire başkanı H.G hakkındaki suçlamalar üzerine Akdeniz Üniversitesi yönetimi soruşturma başlattı. İlahiyat fakültesinde görev yapan H.G. soruşturma sonunda açığa alındı. Soruşturma ancak görüntülerin 2015 yılında internet ortamında açığa çıkmasıyla Yüksek Öğretim Kurumu tarafından başlatıldı.
4 Personel Gözaltına Alındı
15 Aralık 2015 tarihinde sabah saatlerinde düzenlenen operasyonla birlikte gözaltılar yapıldı. Görüntülerdeki memur kadrosunda S.A ile buluşmaya aracılık yapan A.Ü, döner sermaye işletmesi kadın müdürü H.D ile A.Ü, personel daire başkanı H.G ve ziraat fakültesi budama bölümünde görevli S.D görevleri başındayken operasyonla birlikte gözaltına alındı. Şüpheliler ‘Örgüt kurmak, şantaj, örgüte üye olmak, özel hayatın gizliliğini ihlal, izinsiz kişisel verip alıp yapmak’ gibi suçlamalarla sorgulanarak adliyeye çıkarıldı. Ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakılmalarına karar verildi. Mahkemenin sürdüğü esnada Yüksek Öğretim Kurulu’nun başlattığı soruşturma kapsamında eski rektörle birlikte gözaltına alınan 4 sanığın görevlerinden ihracına karar verildi. YÖK’ün kararının Danıştay tarafından onanmasının ardından ceza soruşturmasının yapılması için Antalya 8. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava başlatıldı.

Sanık Memuriyete Döndü
Memuriyetten atılmasına karşı H.G Antalya İdare Mahkemesi’ne açtığı davayı kaybetti, fakat Danıştay’a ve istinaf mahkemesine yapılan itirazlarla memuriyeti geri verildi. Gerekçe olaraksa yargılama sürecinin devamı gösterildi. Bir süre konservatuarda görevine tekrar dönen H.G, tekrar ilahiyat fakültesi bünyesine alındı. Eski rektör hakkında olan aynı dava sürerken dosya Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan rüşvet davasıyla birleştirilerek 2021 yılı itibariyle Antalya 11. Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye devam etti.
Beni Ödüllendirmeyecek Misiniz?
Eski rektör İsrafil Kurtcephe’nin ifadesinde Aralık 2014 yılında gizli ses ve görüntü kayıtlarıyla yanına gelerek ‘Beni ödüllendirmeyecek misiniz?’ dediğini belirtti. Bilgisine başvurulan M.B ise ifadesinde H.G’ye kameraları teslim ettiğinde ‘H. hanım evindeki bacıyı takip etmek istiyor’ dediğini belirtti. Üniversiteyle sürekli iş yaptığı için ücret almadığını ve fatura kesmediğini belirtiyor.
Açığa Alındı
Eski rektör İsrafil Kurtcephe’nin 12 yıla kadar hapsi, S.A’nın 20 yıla kadar hapisleri istendi. H.D, H.G ve S.D’nin yargılanma süreci haziranda devam edecek. M.B’nin bilgi sahibi olarak alınan ifadesi üniversiteye gönderildi ve H.G hakkında soruşturma açıldı. Soruşturmanın sonucunda ise H.G ilahiyat fakültesindeki görevinden 22 Nisan’da açığa alındı.