AKOM az önce uyardı! İstanbul'da bu gece çok şiddetli yağış bekleniyor

TAKİP ET

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM'dan bu gece İstanbul için çok şiddetli sağanak yağış uyarısı geldi. İstanbul'un yanı sıra 6 il için kırmızı kodlu uyarı verilirken 9 il için turuncu ve 8 il için ise sarı kodlu uyarı yayınlandı. Özellikle Batı Karadeniz Bölgesi'nde hala devam eden sağanak yağışlar nedeniyle AFAD'dan da uyarı geldi. Bölgede yağışların şiddetini arttıracağı belirtilirken İstanbul içinde bu gece ve yarın kuvvetli fırtına uyarısı yapıldı.

Reklam
Reklam

Türkiye'de bahar aylarında yetkili olmayan yağmurlar yaz aylarında etkili olmaya başladı. Sağanak yağış T dalgası nedeniyle birçok ilde Hayat felç olurken Kastamonu, Zonguldak, Sinop, Karabük, Bartın,  Düzce illerinde kırmızı alarm durumuna geçildi. Bazı illerden sel felaketi haberleri de geliyor. Ama yağışların da durmaya niyeti yok. Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM'dan bu gece için İstanbul'a uyarı yapıldı. İstanbul başta olmak üzere bu gece 23 şehirde şiddetli sağanak yağış bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü akşam saatlerinde yaptığı duyuru ile 6 il için kırmızı 9 il için turuncu ve 8 il için ise sarı alarm verdi.
 

İstanbul'da fırtına ve yağmur etkili olacak

AKOM son dakika uyarısı yaparak İstanbul'da bu gece saatlerinden itibaren fırtına ve Yağmur'un etkili olacağını bildirdi. AKOM tarafından yapılan uyarıda özellikle bugün akşam saatlerinde başlayacak olan rüzgarın beraberinde sağanak yağış ve gök gürültüsünü de getireceği belirtildi. Yağışların Yarın sabah saatlerine kadar etkili olması beklenirken yağış sırasında oluşabilecek olan olumsuzluklara karşı İstanbulluların önlem alması istendi.

Batı Karadeniz'de yağış şiddetini arttıracak

AFAD ve meteoroloji ise Batı Karadeniz için yeni bir uyarı daha yayınladı. Batı Karadeniz'de günlerdir devam eden ve bazı illerde sel felaketine sebep olan sağanak yağışlar bu gece saatlerinden itibaren şiddetini arttıracak. Batı Karadeniz'de tüm ekipler teyakkuz durumuna geçerken hafta sonundan itibaren yağışların yurdu terk edeceği de açıklandı.
 

Düzce için önemli uyarı

Meteoroloji Uzmanı Profesör Doktor Orhan Şen de sosyal medya hesabından bir açıklama yayınlayarak saatler geçtikçe durumun daha da ciddi olmaya başladığını söyledi. Tehlikenin Batı Karadeniz için devam ettiğini ve hatta arttığını söyleyen Orhan Şen, dere yatağına yakın yerlerde yaşayanların evlerini terk etmesi gerektiğini söyledi. Yarın akşam saatlerine kadar devam edeceğini belirten Orhan Şen, daha sonrasında ise Düzce'ye kayacağını söyledi. Gece saatlerinde yağışların biraz daha hafif vereceğini söyleyen meteoroloji uzmanı, şu anda çok fazla yağış olduğunu bunun da tehlikeli durumları beraberinde getirdiğini dile getirdi.