AKOM'dan İstanbul için yeni uyarı! Bugün başlayacak, 5 gün devam edecek

TAKİP ET

Meteoroloji Genel Müdürlüğü başta İstanbul olmak üzere Marmara bölgesi için şiddetli sağanak yağış uyarısında bulundu. Hemen ardından AKOM'dan da yeni uyarı geldi. AKOM resmi internet sitesi ve sosyal medya hesaplarından yaptığı uyarıda İstanbul'da bugün başlayacak olan yağışların 5 gün boyunca devam edeceğini bildirdi.

Reklam
Reklam

Türkiye'de bir yandan sıcak ve Nemli hava etkili olmaya devam ederken bir yandan da Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden sağanak yağış haberleri gelmeye başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son dakika duyurusunda başta İstanbul olmak üzere Marmara Bölgesi'nde 11 ilde şiddetli sağanak yağış beklendiği bildirildi. Meteorolojinin uyarısı sonrasında AKOM’da resmi internet sitesi üzerinden İstanbul için bir uyarı yayınladı.

Cep telefonlarına mesaj gönderildi

AKOM tarafından İstanbul'da yaşayan vatandaşların cep telefonlarına uyarı mesajı gönderildi. İstanbul genelinde bugün başlayacak olan yağışların 5 gün boyunca devam edeceği bildirilirken gün boyu yağışların Çok etkili ve kuvvetli olacağı bildirildi. AKOM'dan gönderilen son dakika cep telefonu mesajlarında, "İstanbul'da gün boyu çok kuvvetli yağış bekleniyor. Sel, yıldırım, dolu, hortum gibi olumsuzlara karşı dikkatli ve tedbirli olun..." denildi.

11 il için sarı kodlu uyarı verildi

Diğer yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Marmara Bölgesi'nde bulunan 11 il için sarı kodlu uyarı yayınlandı. Meteorolojinin sarı kodlu uyarı yaptığı iller şöyle; Balıkesir, Bilecik, Bursa, Çanakkale, Edirne, İstanbul, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Tekirdağ ve Yalova.