AKOM ve Meteoroloji uyardı! İstanbul ve Ankara'da kar yağışı geliyor..

TAKİP ET

Meteoroloji'den elde edilen son hava durumu tahminlerinde yarından itibaren İstanbul ve Ankara başta olmak üzere yurdun bir çok yerinde kar yağışının başlayacağı bildirildi. Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) tarafından yapılan uyarıda İstanbul'da etkili olacak olan kar yağışının 36 saat sürebileceği belirtildi.

Reklam
Reklam

Meteoroloji Genel Müdürlü tarafından yayınlanan hava tahmin raporlarında 12 Ocak Salı gününden itibaren yurdun bir çok bölgesinde kar yapışlarının etkili olacağı belirtildi. Çok sayıda kente etkili olacak olan kar yağışları için yetkililer vatandaşların dikkat ve tedbirli olmalarını istedi. 


ANKARA VALİLİĞİ'NDEN KAR UYARISI

Meteoroloji'den elde edilen verilere dayanarak Ankara Valiliği tarafından vatandaşlara bir uyarıda bulunuldu. Valilik kanalından yapılan yazılı açıklamada kent genelinde hava sıcaklıklarının 12 Ocak Çarşamba günü itibariyle azalma yaşanacağı ve hafta sonuna kadar da mevsim normalleri altında olacağı belirtildi. Yağışların Çarşamba gününden itibaren sağanak yağışlı olacağının aktarıldığı açıklamada kentin yüksek kesimlerinde de karla karışık yağmurun etkili olacağı kaydedildi.


AKOM'DAN KAR YAĞIŞLARINA KARŞI UYARI

Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) ise 12 Ocak Çarşamba (Yarın) günü sabah saatlerinde başlayacak olan kar yağışlarının genellikle Sarıyer, Arnavutköy, Çatalca, Şile, Beykoz ve Aydos'ta sulu kar şeklinde görüleceği ve öğle saatlerinden itibaren de kar şeklinde yağacağını bildirdi.

AKOM'dan yapılan uyarıda yağışların yaklaşık olarak 36 saat sürebileceği belirtilirken kar yağışlarının akşam saatlerinden itibaren kent genelinde kar şeklinde etkili olacağı aktarıldı.

13 Ocak Perşembe günü akşam saatlerine doğru Sibirya kökenli soğuk hava dalgasının beklenildiğinin kaydedildiği açıklamada hava sıcaklıklarında düşüş yaşanacağı ve bazı yerlerde sıfır derecenin altına inebileceğine de dikkat çekildi. 



 

meteorloji istanbul hava durumu ankara hava durumu kar yağışı akom uyarı