Aksaray'da ortaokulda 56 öğrenci mide bulantısı ve baş ağrısı şikayeti ile hastaneye kaldırıldı

TAKİP ET

Aksaray'da bir ortaokulda 56 öğrencinin besin zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldığı öğrenildi. Bugün Aksaray Belediyesi'ne ait mobil çorba aracından yemek yiyen öğrencilerin mide bulantısı ve baş ağrısı şikayetleri yaşadıkları ortaya çıktı.

Reklam
Reklam

Aksaray'da TOKİ Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan Hasandağı Ortaokulu öğrencileri Bugün Aksaray Belediyesi'ne ait mobil çorba aracından yedikleri öğle yemeği sonrasında mide bulantısı ve baş ağrısı şikayeti yaşamaya başladı. Kusma şikayetlerinin de olması ile birlikte okul yönetimi durumu 112 Acil Servis ekiplerine haber verdi. Okula gelen sağlık ekipleri 56 öğrenciyi besin zehirlenmesi şüphesi ile Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk etti.

Çorba içtikten sonra mide bulantısı başladı

Öğrencilerin hastaneye kaldırılması sonrası olayı duyan yakınları da hastaneye akın etti. Hastanede Serum takılarak tedavi altına alınan çocuklar yaptıkları açıklamada okulda ekmek yediklerini ve çorba içtiklerini bunun üzerine de mide bulantısının başladığını söyledi.

Aksaray İl Sağlık Müdürü Abdullah Güleç ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada çocukların sağlık durumunun iyi olduğunu ve 54'ün hastaneden taburcu edildiğini belirtti. İki çocuğun ise gözlem altında olduğu öğrenildi.