Akupunktur Nedir? Hangi Durumlarda Kullanılır?

TAKİP ET

Akupunktur Nedir? Hangi durumlarda kullanılır? Uzakdoğu ülkelerinde bazı hastalıkların tedavisi için kullanılan akupunktur, ülkemizde zayıflama amacı ile kullanılmaktadır. Akupunktur nedir, ne durumlar kullanılır, hangi hastalıkların tedavisinde etkilidir gibi merak edilen soruları sizler için cevapladık. Detaylar yazımızın devamında…

Reklam
Reklam

Akupunktur hani durumlarda kullanılır? Akupunktur nedir? Alternatif tıp içerisinde yer verilen akupunktur bazı hastalıklarından tedavisinde, alışkanlık ve anestezi tedavisi alanlarında kullanılmaktadır. Akupunktur geçmişini Uzakdoğu ülkelerine dayanmaktadır.
 

Akupunktur Nedir?


Uzakdoğu felsefesinde ki inanışa göre insan bedeni evrenin bir parçası olarak görülüyor ve evrenin enerjisini içerisinde bulunduruyor. İnsan bedenin içerisinde olan enerji dolaşım sıkıntısı yaşadığında bu alanlar bulunarak enerji dolaşımı akupunktur ile düzenleniyor. Hastalıkların tedavisi bu yöntemle yapılmaktadır. Elbette bu tedavisinin uygulanabilmesi için hastalığın sebebi önemli bir noktadır. “ Akupunktur noktaları” adı verilerek o noktalara uygulanan bir tedavi yöntemidir. Özellikle ilaç kullanımının ortadan kalkmasını sağlayan bir yöntemdir.
Ülkemizde daha çok sigarayı bırakma ve zayıflama amacı ile kullanılan bir yöntemdir. İnsan bedeninde  bulunan binlerce uyarı noktasının sadece 600-700 tanesi üzerinde uygulanmaktadır. Hangi noktaya nasıl uyarı yapılmasının gerektiği oldukça önemli bir noktadır. Bu sebeple alanında uzman olan kişilerin yapması gerekmektedir. Kulaklarda ve ellerde çok daha fazla uyarı noktası bulunmaktadır. Akupunktur iğneleri birbirinden farklıdır ve iğneler ile yapılan uyarılarda, hücreler arasında bulunan iletişim tetiklenir. İletişim yolculuğu ise beyinde son bulmaktadır. Son olarak beyin sorunu gerekli organa iletir ve sorunun ortadan kalkmasını sağlamaktadır. Tedavi bu şekilde gerçekleşmektedir. Akupunktur tedavisi uzman olmayan kişilere kesinlikle yaptırılmamalıdır.