Alaçatı Ot Festivali'nde 120 ot çeşidi kıyasıya yarıştı!

TAKİP ET

Tüm dünya gibi ülkemizi de etkisi altına alan Pandemi nedeniyle iki yıldır ertelenen Alaçatı Ot Festivali bu yıl coşku ve heyecanla kutlandı. Festivale katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kara kışın ardından baharın geleceğini vurgulayarak, 'Çok güzel bir bahar bizi bekliyor' dedi.

Reklam
Reklam

Tüm dünya gibi ülkemizi de uzun süre etkisi altına alan pandemi nedeniyle 2 yıldır ertelenen Alaçatı Ot Festivali yine renkli görüntülere sahne oldu. Bu yıl 11’incisi düzenlenen Alaçatı Ot Festivaline ünlü akını olurken, düzenlenen Ot ve Yemek Yarışmasının sunucusu ünlü manken Çağla Şikel oldu.

Doğadan toplanan yüzlerce ot tezgahlardaki yerini alırken, hünerli ellerde unutulmaz lezzetlere dönüştü.

Festival kapsamında 120 çeşit ot toplanırken, toplanan otlardan yapılan yemekler ve yöresel yemekler jüri karşısına çıktı.

17 yemek jürinin beğenisine sunulurken, Festival Kurucularından Ayhan Sicimoğlu da jüride ki yerini aldı.

Dereceye giren yemekleri değerlendiren jüri çok zorlanırken, jüriden tam not alan yemek ise ‘Labada Aşı’ oldu.

Labada Aşı yemeği ile birinciliğe layık görülen Şennaz Çevik tam altın alırken, Karakılçık Risotto Yemeği ile ikinci olan Pelin Ulaş yarım altın, Alabaş Püreli Ot Köftesi ile üçüncü olan Özlem Yorulmaz ise çeyrek altınla ödüllendirildi.

Alaçatı Cami Meydanı’nda 3 gün boyunca birbirinden değişik etkinliklere ev sahipliği yapan Ot Festivali boyunca yöresel otları tanıma ve toplama, yemek atölyeleri, yabani ve aromatik bitkilerle beslenme gibi aktivitelere yüzlerce vatandaş eşlik etti.

Alaçatı Ot Festivali kapsamında ayrıca en çok çeşit ot toplama yarışması da düzenlendi.

Doğadan 120 çeşit ot toplayan Mehmet Yanar Birinci olurken, 113 çeşit ot ile Hatice Erden ikinci, 65 çeşit ot ile Simay Çilek ise üçüncü oldu.

 Öte yandan Alaçatı Ot Festivaline katılarak destek veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise sosyal medya paylaşımlarıyla da katkıda bulundu.

Soyer, “kara kışın ardından baharın geleceğini vurgulayarak, “Çok güzel bir bahar bizi bekliyor” dedi.

2022 ot festivali alaçatı ot festivali ot festivali yarışması tunç soyer