ALES sınavı ne zaman? ALES/3 sınav giriş belgeleri çıktı mı, ne zaman yayınlanacak? 2022 ALES sınav takvimi

TAKİP ET

Binlerce kişi yüksek lisans yapabilmek için ALES sınavına tabi tutuluyor. Herkes sınavın ne zaman yapılacağını merak ediyor. İşte konunun tüm detayları…

Lisans programından mezun olan binlerce insanın kariyer planları arasında yüksek lisans yapabilmek yer alıyor. Yüksek lisans yapmak isteyenler önce ALES sınavına girerek yüksek lisans yapmak istedikleri okulun istediği puanı kazanmak durumundalar. Sınava girecek vatandaşlar ise ALES/3 sınavının ne zaman yapılacağını araştırmaya koyuldu bile.

ALES/3 sınavı ne zaman?

ÖSYM’nin gerçekleştirdiği ve her sene üniversite programına göre her iki dönemde yapılan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı’nın üçüncüsü için tarih belli oldu. ALES/3 sınavı 20 Kasım 2022 tarihinde yapılacak. Sınavın ardından sonuçlar ise 9 Aralık tarihinde sistem üzerinden sınava giren adaylar için erişime açılacaktır.

ALES/3 sınav giriş belgeleri çıktı mı?

20 Kasım 2022 Pazar günü gerçekleşecek olan ALES sınavı için sınava girecek adayların hangi okulda, sınıfta ve sırada oturacağı belirlendi. Sınava girecek adaylar TC kimlik numaraları ve aday şifreleri ile sınav giriş yerlerini öğrenecekler.