Ali Ağaoğlu Türkiye'nin kaçıncı zengini? Ali Ağaoğlu serveti ne kadar?

TAKİP ET

Türkiye'nin en zengin iş insanlarından biri olan Ali Ağaoğlu, bugün geçirdiği kalp krizi sebebiyle hastaneye kaldırıldı. Ünlü iş insanının sağlık durumu merak edilirken yaşadığı sağlık problemiyle gündeme gelen Ağaoğlu'nun serveti, özel ve iş hayatına dair pek çok konu merak edilmeye başlandı. Ali Ağaoğlu'nun serveti, mirası ve özel hayatına dair tüm detaylar yoğun bir şekilde araştırılıyor.

Reklam
Reklam

Türkiye’nin en zengin iş insanlarından biri olan Ali Ağaoğlu, bugün geçirdiği kalp krizi sebebiyle hastaneye kaldırıldı. Ünlü iş insanının sağlık durumu merak edilirken yaşadığı sağlık problemiyle gündeme gelen Ağaoğlu’nun serveti, özel ve iş hayatına dair pek çok konu merak edilmeye başlandı. Ali Ağaoğlu’nun serveti, mirası ve özel hayatına dair tüm detaylar yoğun bir şekilde araştırılıyor. Geçirdiği kalp krizi sonucunda hastaneye kaldırılan ünlü iş insanı Ali Ağaoğlu’na kaldırıldığı hastanede anjiyo olduğu öğrenildi. Bugün öğle saatlerinde rahatsızlanan ve geçirdiği kalp krizi sonucunda Ataşehir’de bulunan özel bir hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınan 68 yaşındaki ünlü iş insanının sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Peki, Ali Ağaoğlu kimdir, kaç yaşında? Ali Ağaoğlu Türkiye’nin kaçıncı zengini? Ali Ağaoğlu serveti ne kadar? İşte tüm detaylar…

Ali Ağaoğlu Kimdir?

3 Mart 1954 yılında Trabzon’da dünyaya gelen Ali İbrahim Ağaoğlu, Türk müteahhit ve iş insanıdır. Ağaoğlu Şirketler Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanı olan Ali Ağaoğlu, lise öğrenimini son sınıfta ticarete atılmasıyla yarıda bırakmıştır. 2017 yılından itibaren 1 milyar dolar şahsi serveti ile Türkiye’nin en zengin 27. insanı olmuştur.
 

Ağaoğlu Şirketler Grubu’nu Kurdu

1954 Trabzon doğumlu olan Ali Ağaoğlu’nun babası Mithat Ağaoğlu, İstanbul’da dönemin tanınmış müteahhitleri arasındaydı. Ali Ağaoğlu, babasının da etkisiyle gençlik yıllarında bir taraftan okurken bir taraftan da inşaatlarda mesleği öğrendi. 1975 yılında Mithat Ağaoğlu’nun geçirdiği kalp rahatsızlığı sonucunda bir süreliğine aile işlerinin başına geçti. Bu süreçte iş yükünden dolayı lise eğitimini yarıda bırakmak zorunda kaldı. Babası Mithat Ağaoğlu’ndan ticari olarak 1977 yılında ayrılan Ali Ağaoğlu, Ağaoğlu Şirketler Grubu’nu kurdu. 1981 yılından itibaren toplu konut siteleri üretmeye başlayan şirket, özellikle de 1990’lı yılların sonlarında başladığı ‘My’ konseptli yaşam alanları ve ‘My World’, ‘My Office’, ‘My Towerland’ gibi projeler ile Ataşehir, Ayazma ve Çek meköy bölgelerinde faaliyet gösterdi.

En Zengin 100 Türk Listesinde Yer Aldı

2012 yılında Ekonomi dergisi Forbes’in yayınladığı ‘En Zengin 100 Türk’ listesinde 10’uncu sırada yer alan Ali Ağaoğlu, 2013 yılının Mart ayından itibaren Forbes tarafından yapılan araştırmaya göre 2.7 milyar ABD doları servetiyle Türkiye’nin 8. dünyanın ise 527. en zengin iş adamıdır. Ağaoğlu, Türkiye Vergi Rekortmenleri Listesinde ilk kez 2008 yılında yer aldı.