Ali Babacan'dan açıklama: Bizzat seçimlere gireceğiz! Altılı masa dağılıyor mu?

TAKİP ET

Ali Babacan, önümüzde yapılacak olan seçimler kendi partileri DEVA ile gireceklerini duyurdu. 'Mutabık olduğumuz alanlarda, her türlü katkıyı altılı masaya vermeye devam edeceğiz' açıklamasını yaptı. İdris Şahin ise CHP listelerinden seçime girmeyecekleri konusunda açıklamada bulundu.

Reklam
Reklam

DEVA Partisi’nin Genel Başkanı olan Ali Babacan’dan son dakika açıklaması geldi. Açıklamasında önümüzdeki seçimlere kendi isimleriyle gireceklerini söyledi. Ali Babacan’ın konuşmasından öne çıkan söylemler şu şekilde.
“Önümüzdeki seçimlere Demokrasi ve Atılım Partisi kendi şanıyla, adıyla, kendi logosuyla girme kararı almıştır. Demokrasimiz ve ülkemiz için hayırlı olsun.”
“DEVA Partisi seçimlere hazırız ve biz kazanacağız.”
Anlaştığımız konularda altılı masayı destekleyeceğiz
“Bugüne kadar altılı masayla ilgili verdiğimiz tüm sözlerin arkasındayız. Ortak çalışacağımız alanlarda katkı sağlamaya devam edeceğiz. Masada oturan tüm partilerle işbirliği yaptığımız alanları da genişletmek konusunda güçlü bir irademiz var.”
“İntikam ve kin zehriyle alınan kararların adaletsizlik dışında bir şey getirmediğini tarih boyunca tecrübe ettik ve ediyoruz. Türkiye’yi biz rövanşların ülkesi yapmayacağız”

İdris Şahin: Altılı masadan ayrılmış değiliz
Ali Babacan bu çıkışla kafaları karıştırdıktan sonra Nevşin Mengü bu kararın anlamını Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin’e sordu. Aldığı cevabı şu şekilde aktardı: Demokrasi ve Atılım Partisi altılı masadan ayrılmış değil, ortak CB adayını desteklemeye devam edecek. Ancak parlamento seçimlerinde kendi ismi ve logosuyla yer alacak. CHP ya da başka bir parti listesinden seçime girmemek konusunda karar almışlar.
DEVA Partisi’nin Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen’de yaptığı açıklamada “Logomuzun pusulada yerini alması önemlidir. İşbirliği ve ittifak alternatiflerine açığız, masadaki mutabakatımıza da bağlıyız” açıklamasını yaptı.
Yaptığı açıklamada Gezi Olayları davasına, KHK’lıların yanında olduklarına, Cemal Kaşıkçı davasının Suudi Arabistan’a devredilmesine de değindi. Bu konularda partilerinin adaletin yanında olduklarını belirtti.