Alım gücüne göre doğal gaz! Faturalar sosyal tarifeye geçiyor..

TAKİP ET

Kış aylarının gelmesi ve soğukların da giderek artması ile birlikte kullanımı daha da artan doğalgaz da yeni bir döneme geçiyor. Herkesin alım gücüne bir tarife belirleyecek olan BOTAŞ, konuyla ilgili çalışmaları hızlandırdı. Peki sosyal tarife nedir?

Reklam
Reklam

BOTAŞ tarafından başlatılan bir çalışmada, evlere verilen doğalgaz için sosyal tarife uygulaması başlatılacak. Neredeyse tamamlanan yeni tarifede ise hedefin özellikle konut ve bölgelerde vatandaşların alım gücüne göre bir tarife belirlemek, dar gelirlilerin daha düşük fatura ödemesi ve hiç kimsenin fatura nedeniyle doğalgazının kesilmemesi.



Söz konusu yeni uygulamaya ilişkin bir açıklama yapan BOTAŞ Genel Müdür Yardımcısı Abdülkadir Yaylacı, sosyal tarife içeren faturaya yönelik yaptıkları çalışmalarla ilgili detaylı bilgiler paylaştı. Yaylacı, doğalgazın kullanım yerine göre fiyat belirlenmesine ilişkin başlattıkları çalışmalarda son aşamaya geldiklerini ve yakın bir süre sonra sosyal fatura tarifesine geçeceklerini söyledi.



BOTAŞ olarak, doğalgazı her yerde aynı fiyattan gaz sattıklarını fakat dağıtım şirketlerini aldıkları gazı kendi dağıtım bölgesinde olan müşterilerine satarken de fark koymak zorunda olduklarını belirten Yaylacı, bu fiyatlarında aslında EPDK tarafından belirlenen bir tarife olduğunu ancak, dağıtıcıların yatırım ve harcamalarını karşılayabilmek için aldıkları fiyatın üzerine koyarak, bu farkı da abonelerine yansıttıklarını bunun kontrolünün de kendilerinde olmadığını ifade etti.

 

doğalgaz sosyal tarife sosyal tarife nedir alım gücüne göre doğalgaz