Alimin ölümü alemin ölümü gibidir hadisi ne demek, ne anlama geliyor?

TAKİP ET

İsmail Ağa Cemaati lideri Mahmut Hoca Efendi'nin ölümü sonrasında sosyal medyada paylaşım yapanlar genellikle 'Alimin ölümü alemin ölümü gibidir' hadisini kullandı. Paylaşımlar sonrasında bir çok kişi 'Alimin ölümü alemin ölümü gibidir' hadisi ne anlama geliyor, Alimin ölümü alemin ölümü gibidir hadisi sahih mi gibi araştırmalar yapmaya başladı.

Reklam
Reklam

Alimin ölümü alemin ölümü gibidir hadisi ne demek? Alimin ölümü alemin ölümü gibidir hadisi sahih mi? İsmail Ağa Cemaati lideri Mahmut Hoca Efendi’nin ölümü sonrasında sosyal medya paylaşımlarında çok kullanılan bu hadisin anlamı ve gerçek olup olmadığı merak ediliyor. Diyanet İşleri Başkanlığı kaynaklarında hadisle ilgili bir çok bilgi bulunuyor. Alimin ölümü alemin ölümü gibidir hadisi ile ilgili merak edilenler haberimizde…
 

Alimin ölümü alemin ölümü gibidir hadisi ne demek, sahih mi?


Alimin ölümü alemin ölümü gibidir hadisi sahih mi sorusunun yanıtını Diyanet kaynaklarından araştırdık. Diyanet'in dergi sitesinde Kemâl Edîb KÜRKÇÜOGLU'nun kaleme aldığı alan "İslam Dini'nde İlmin Üstün Yeri" başlıklı makalede söz konusu hadisle ilgili verilen bilgiler şöyle;  “Müslümanlar nazarında ilme ve âlîme verilen yer ve değer şundan da anlaşılır: "Âlimin ölümü âlemin ölümü gibidir." denir.”

Yani Alimin ölümü alemin ölümü gibidir hadisi kaynaklara göre de sahihtir.