Alışveriş merkezleri eski çalışmayı yakalayamıyor

TAKİP ET

2 yılı aşkın süredir gelen yasaklardan dolayı işletmelerin yaşadığı sıkıntılar normale dönüş olduktan sonra toparlanmaya başlasa da eski performansını elde edemiyor.

Reklam
Reklam

İçinde bulunduğumuz yaz dönemiyle birlikte ülkemize yurt dışından gelen turistler sayesinde turizm gelirleri sayesinde perakende ziyaretleri pandemi öncesini yakalarken artan cirolara rağmen 2019 yılının kazancını yakalayamadı. Sektörde bulunan yetkililer halkın alım gücünün düştüğünü ifade ederken sonbahar sezonuyla birlikte ivmenin biraz artış gösterebileceğini ancak ne kadar artarsa artsın 2019 yılının cirosunu elde edemeyeceğini söylüyorlar.

Turist yoğunluğunu fazla olduğu alışveriş merkezleri için Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği Başkanı Hüseyin Altaş, yaptığı açıklamada “Turist bölgelerinde yüzde 8 civarında artış var, geçen yıla göre… Pandemi dolayısıyla herhangi bir sorun yaşamazsak çok büyük bir problem olmayacaktır. Halkın alım gücü düştü bunun da herkes gibi bize de negatif yansımaları olacak. Eylülde okullar açılıyor. Kasımda alışveriş günleri derken yılbaşı ile sonbahar ve kış dönemini idare ediyoruz. Ama sorun alım gücündeki düşüşte.” İfadelerine yer verdi.