Alışveriş sonrası indirimi görene para iadesi hakkı!

TAKİP ET

Fahiş fiyatla ürün alarak mağdur olan tüketiciler, indirilmiş etiketler ile daha önceden yüksek fiyatta aldığı üründeki farkı geri talep edebiliyorlar. Bununla ilgili yapılacak tek şek ise Tüketici Hakları Mahkemesine başvurmak.

Reklam
Reklam

Döviz kurlarında meydana gelen dalgalanmalar sonrasında zincir marketler ürün fiyatlarında yukarı yönlü bir değişikliğe gitti ve tüketiciler bu konuyla ilgili bir mağduriyet yaşadı. Fahiş fiyatla alınan ürünlerin indirime girmesi sonrasında ise tüketici arada ödediği farkı geri almak için talepte bulunabileceği ortaya çıktı. Konuyla ilgili açıklama yapan Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, bir tüketicinin 10 bin liraya aldığı bir beyaz eşyanın bir kaç gün sonra 7 bin liraya düşmesi halinde tüketicinin aradaki farkı geri talep etme gibi bir hakkı bulunduğunu söyledi.

Tüketicilerin 14 gün içinde aldığı ürünün fiyatının düştüğünü belgeledikten sonra elindeki faturası ile birlikte Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurabileceğini belirten Ağaoğlu, daha önceden alınan ve daha sonradan indirime giren ürünlerdeki fiyat aralığını mahkeme yoluyla kendilerine geri ödeneceğini bildirdi.

Tüketici Hakları Mahkemesi indirim sonrası iade hakkı tüketici hakları