Allah'a iman etmek insana ne kazandırır? Allah'a iman insana ne katar? Allaha inanmak insana güç verir mi?

TAKİP ET

İnsanın dengeli ve huzurlu bir yaşam sürmesi, hayati ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için iyi bir psikolojiye sahip olması gerekmektedir. Ruhsal açıdan dayanıklı insanların karşılaştıkları sorunlarla başa çıkması daha kolaydır. Çağımızın modern hayatın insanlara yüklediği yük ve stres bir çok hastalığa sebep olabiliyor.

Reklam
Reklam

Allah’a olan inanç insanların üzerinde bir kalkan görevi üstlenir. İnsanlar karşılaştıkları her durumda ellerinden geleni yapar ve kalanı Allah’a bırakırlarsa yani tevekkül ederlerse, Allah’ın varlığı onlara güç, güven ve huzur verir. Allah her şeyi görür, duyar ve işitir. Allahu Teala, kullarına onların dualarına cevap vereceğini, kullarının kendisine yaklaştığında O’nun da kullarına yaklaşacağını müjdeler. Bunu şu ayette açıkça görebiliriz:

“Kullarım beni senden sorarlarsa (bilsinler ki) gerçekten ben (onlara çok) yakınım. Bana dua edince dua edenin duasına cevap veririm. O hâlde doğru yolu bulmaları için benim davetime uysunlar, bana iman etsinler.”

Allah’a iman etmek, ona sığınmak, ona inanmak insanlık için hak ve adalet mücadelesi verenlere bir güçtür. Tarih boyunca yaşanılan zor zamanları aşmaya çalışırken Allah’a iman etmek insanlara manevi bir güç vermiştir. Sıkıntıların iman edilerek aşıldığını gösteren birçok önek vardır.

Allah’a iman etmenin özellikle de zor durumda iken bunu yapmanın vereceği huzur ve gücen duygusu yadsınamaz. Öneğin, Bedir Savaşı’nda sayıca az olmalarına karşın müminler, Allah’ın yardımı ile müşriklere karşı galip gelmiştir. Hatta ve hatta sabredip, Allah’a itaat etmeyi bırakmadıkları takdirde daha da fazlası ile desteklenecekleri müjdelenmiştir. Dolayısıyla atalarımızın Allah’ın yardımının onlarla beraber olduğuna inandıkları ve bu sayede de zorlukları aşabildikleri tarihi gerçeklerdir.

Allah a iman etmek