Allah neden birden fazla kutsal kitap, peygamber ve din gönderdi?

TAKİP ET

Dünya genelinde milyonlarca insan birçok dine inanmaktadır. Allah 3 farklı din göndermiştir. İnsanlar Allah neden birden fazla din gönderdi, Allah neden birden fazla kitap gönderdi sorularının yanıtlarını aramaktadır.

Reklam
Reklam

Yüce Allah, şimdiye kadar birçok kavme din peygamber göndermiştir. İnsanların yaşadıkları çağa göre kutsal kitaplarda kurallar ortaya koymuştur. Kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’de ilk peygamber Hz. Adam iken, son peygamber ise Hz. Muhammed’dir. Tüm peygamberler insanları Allah’a davet etti.

Her kutsal kitapta önceki kitabı tasdikleyen kurallar yer almıştır. Tüm kutsal kitaplarda insanların yaşadığı dönemi anlatan, o dönem uygun kurallar yer almıştır. Çünkü her çağın yaşantısı ve insanların ihtiyaçları değişmektedir. Bundan dolayı Yüce Allah tüm insanları kapsayacak net kurallar indirmiştir. İnsanlar bu kurallara uyduğu takdirde refaha ulaşacaktır. Her dönemler insanlar da dine ihtiyaç duymuştur. Çünkü sosyal, siyasal, ekonomik, psikolojik ihtiyaçlar her dönemde farklıdır. İlk dönemlerde Hz. Adem’e sahifelerle kurallar bildirilirken Hz. Musa, Hz. İsa, Hz. Davud ve Hz. Muhammed’e kutsal kitaplar yollanmıştır.

Son gönderilen peygamber ise Hz. Muhammed’dir. Hz. Muhammed, tüm insanlığa gönderilen son peygamberdir. Onunla birlikte gönderilen son kutsal kitap ise Kur’an-ı Kerim’dir. Kuran, kıyamete kadar tüm insanları kapsayacak bir niteliktedir. Evrensel bir kitaptır. Allah Kur’an’ı bizzat kendisi korumaktadır. Konuyla ilgili olarak Peygamber Efendimiz “Ben (tek tuğlası eksik kalmış mükemmel bir binanın, bu eksiğini tamamlayan) tuğla gibiyim, peygamberlerin sonuncusuyum’’ demiştir.

kutsal kitap peygamberleri kutsal kitapları peygamberlerle eşleştirin kutsal kitap gönderilen peygamberlere ne denir kutsal kitaplar hangi peygamberlere inmiştir kutsal kitaplar hangi peygamberler için inmiştir