Almanya Bulgaristan emeklilik sorgulama nasıl yapılır? 2022 yurtdışı emeklilik ödemeleri sorgulama

TAKİP ET

Almanya ve Bulgaristan gibi ülkelerde yaşayan gurbetçi vatandaşlar SGK'ya belirli bir ödeme yaparak emekli maaşı alıyor. Bu insanlar internet üzerinden 2022 yurtdışı emeklilik ödemeleri sorgulama işlemlerini araştırıyor. Peki Almanya Bulgaristan emeklilik sorgulama nasıl yapılır? İşte cevabı...

Reklam
Reklam

Türkiye’den geçmiş yıllarda çeşitli sebeplerden dolayı yurt dışına göç etmiş olan yüzbinlerce insan bulunuyor. Almanya ve Bulgaristan gibi ülkeler Türk vatandaşlarının yoğun olarak bulunduğu yerler arasında bulunarak dikkat çekiyor. Bu ülkelerde yaşayan insanlar Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) belirli bir miktar sigorta primi yatırarak emekli maaşı alabiliyorlar. Fakat bu kişiler 2022 yurtdışı emeklilik sorgulamanın nasıl yapıldığını öğrenmek için arama motorlarını meşgul ediyor. Peki Almanya Bulgaristan emeklilik sorgulama nasıl yapılır?
2022 Yurtdışı Emeklilik Sorgulama
Yurtdışında yaşayan vatandaşlar emeklilik sorgulama işlemi yapmak istiyorsa E-Devlet sistemine girmek zorundadır. E-Devlet şifresi bulunmayan kişiler PTT üzerinden 2 TL karşılığında şifrelerini temin edebilirler. Şifresini aldığı halde kaybeden vatandaşlar ise 4 TL karşılığında yeni şifrelerini alabilirler. Yurtdışındaki vatandaşlar yurtiçindeki vatandaşlardan farklı olarak bulundukları yerdeki konsolosluğa müracaat ederek E-Devlet şifrelerini alabilirler. Şifrelerini alan vatandaşlar E-Devlet’e giriş yaparak sorgulama işlemlerine başlayabilirler.
Almanya Bulgaristan Emeklilik Sorgulama Nasıl Yapılır?
E-Devlet’e giriş yapan kişiler arama  ekranına Sosyal Güvenlik Kurumu yazdıktan sonra ‘’4A Almanya/Bulgaristan Emeklilik Ödemeleri’’ bölümüne tıklayarak sorgulama işlemlerini yapabilirler. 

SGK Sosyal Güvenlik Kurumu 2022 yurtdışı emeklilik sorgulama emekli maaşı Almanya Bulgaristan emeklilik sorgulama