Almanya'dan gurbetçilere büyük şok! Vergi ödeyecekler!

TAKİP ET

Almanya'da yaşayıp Türkiye'de araba, ev, arsa gibi mal varlığı satın alan gurbetçilere büyük şok yaşatacak haber geldi. Almanya'nın almış olduğu yeni karara göre bundan sonra mal varlıkları için vatandaşlar vergi ödeyecek.

Reklam
Reklam

Yaşamını Almanya’da sürdüren gurbetçiler, oradan elde ettikleri gelirler ile Türkiye’den mal varlığına sahip olabiliyorlardı. Yapılan sokak röportajları sırasında Türk vatandaşlarının, Almanya’da oldukça rahat bir yaşam sürdükleri ve orada elde ettikleri kazançlar ile Türkiye’de mal varlığına sahip olabildikleri sık sık dile getiriliyordu. Gurbetçi vatandaşların bu açıklamaları oldukça dikkat çekiyordu. Gurbetçi vatandaşların röportaj sırasında yapmış olduğu bu söylemlerim ortaya çıkmasıyla birlikte Almanya’da yaşayan gurbetçi vatandaşlar ve Türkiye’de yaşayan vatandaşlar arasında gerilimler meydana gelmişti. Almanya’da çıkan yeni yasaya göre gurbetçi vatandaşların Türkiye’de sahip oldukları mal varlıkları için de vergi ödeyecekleri iddia edildi. Almanya’da yaşayan gurbetçi vatandaşlar Türkiye’de bulunan mal varlıkları için gerçekten vergi ödeyecekler mi?

Sokak röportajlarının daha popüler olmasıyla birlikte sosyal medya hesaplarında yayınlanmaya başlandı. Röportaj veren gurbetçilerin söylemleri, Türkiye’de yaşayan vatandaşlar ile aralarında gerilime sebep oldu. Türkiye’yi çok sevdiklerini dile getiren gurbetçiler, ekonominin de çok iyi durumda olduğunu söylediklerinde Türkiye’de yaşayan vatandaşlar ile aralarında gerilim dolu anlar yaşandı.
 

Vatandaşlar arasında gerilim yaşandı


Gurbetçilerin Türkiye ekonomisinin övmelerinin ardından Türkiye’de yaşayan vatandaşlar, bu ekonomi şartlarında geçinemediklerini ve ekonomiden memnun olmadıklarını dile getirdiler. Gurbetçi vatandaşlar ise Türkiye’nin ekonomisinin çok iyi olduğunu, çok sevdiklerini ama kurulu düzenleri olduğu için dönemedikleri belirttiler. Gurbetçi vatandaşların bu söylemleri sosyal medyada uzun süre gündem oldu ve vatandaşlar arasında gerilim yaşandı. Vatandaşlardan bazıları söylemlere destek verirken bazıları ise Almanya’da çok daha yüksek standartlara sahip olduklarını söyledi.
Türkiye’de yaşayan vatandaşlar ise gurbetçilerin bu söylemlerine ve yaşam şartlarına tepki gösterdiler. Almanya’da ki döviz cinsi sayesinde Türkiye’den rahatlıkla mal varlığı alabilmelerine karşı tepki verdiler. Vatandaşlar arasında yaşanan bu gerilim devam ederken Almanya’nın yeni bir karar aldığı iddiası öne sürüldü.
 

Mal varlıkları için verdi ödeyecekler                                                                


Alman hükümetinin yeni vermiş olduğu karara göre Türkiye’den mal varlığı edinen ama Almanya’da yaşayan gurbetçi vatandaşların verdi ödeyeceği iddia edildi. İddiaların ortaya çıkması ile sosyal medya adeta ikiye ayrıldı. Bazı vatandaşlar yanlış bir karar olduğunu ve ödeme yapılması gerekmediğini düşünürken, bazı vatandaşlar ise çok yerinde bir karar olduğunu savundu.