Almanya işçi alımı yapacak! Türkiye'den işçi alımı olacak mı?

TAKİP ET

Almanya işçi alımı yapmaya hazırlanıyor. Adalet ve havalimanında personel problemi yaşayan Almanya Türkiye dışından binlerce işçi alımı yapacak. Almanya hükümetinin en önemli hedefinin ise Türkiye'den kalifiye 2000 ila 3000 arasında personelin Almanya'ya götürülmesi. Temmuz ayından itibaren başlayacak olan Almanya işçi alımı başvuruları da merak edilmeye başlandı.

Reklam
Reklam

Almanya Çalışma Bakanı ülkenin acil personel alımı ihtiyacı duyduğunu açıkladı. Hükümetin özellikle havalimanlarında görevlendirilmek üzere Yurtdışından geçici personel alımı yapmayı planladığınız belirten Çalışma Bakanı, Yurtdışından alınacak olan personellere düşük ücretlerine denmesini ve sömürüyü engellemek istediklerini söyledi. Alınan bilgiye göre Almanya Türkiye'den işçi alımı yapmayı hedefliyor.

Güvenlik konusunda taviz verilmeyecek

Almanya İçişleri Bakanı da konu ile ilgili yaptığı açıklamada Almanya işçi alımı yapılacağını doğruladı. Özellikle havalimanlarında bagaj işlemlerinde görevlendirilmek üzere personel ihtiyacı duyulduğunu belirten Almanya İçişleri Bakanı, güvenlik konusunda taviz verilmeyeceğinin de altını çizdi.

Almanya Türkiye'den personel alımı yapacak iddiası

Alman basınında yer alan haberlere göre havalimanında görevlendirilmek üzere 2000-3000 personeli Türkiye'den alınması gündemde. Hükümetin Türkiye'den kalifiye personel almayı planladığınız belirtildiği haberde Temmuz ayından itibaren alımların başlayacağı ve birkaç ay için geçici olarak görevlendirme yapılacağı konuşmuyor.

Havalimanlarında personel eksikliği var

Almanya son dönemlerde özellikle Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde Yaz tatilinin başlaması ile birlikte havalimanında personel eksikliği çekiyor. Personel problemi nedeniyle havalimanında uzun kuyruklar oluşurken çok sayıda uçak seferlerinde iptal edildiği biliniyor. Seferlerin gecikmesi yüzünden yolcuların mağdur olduğu da gelen diğer bilgiler arasında yer alıyor. Özellikle covid-19 salgını nedeniyle şirketlerin personel azaltması yaşanan Bu sorunun en temel sebebi olarak görülüyor. Personel ihtiyacının kısa sürede çözülmesi için de Almanya hükümeti yurt dışından işçi alımını destekliyor.