Almanya'nın başkenti Berlin'de korkunç olay! Otomobil kalabalığa daldı: 1 ölü, 30 yaralı

TAKİP ET

Son dakika… Almanya'nın başkenti Berlin'de korkunç kaza yaşandı. Berlin'in batısında bir otomobil kalabalığın içine daldı. Olay yerinde ölü ve yaralılar olduğu öğrenildi.

Reklam
Reklam

Almanya'nın başkenti Berlin'in batısında bir bölgede otomobil kalabalığın içine daldı. Gelen ilk bilgilere göre olay yerinde 1 kişi hayatını kaybederken 30 kişinin yaralandığı öğrenildi. Olayın ardından polis ekipleri bölgeye intikal ederken araç sürücüsü olduğu düşünülen kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Almanya'nın başkenti Berlin'in batısında meydana gelen olayda bir caddede seyir halinde olan bir otomobil bir anda kalabalığın üzerine sürdü. İlk belirlemelere göre olay sırasında 1 kişi hayatını kaybederken 30 kişi yaralandı.

Berlin'de 2016 yılında Noel pazarına düzenlenen ve 11 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısının gerçekleştiği ana alışveriş bölgesi yakınlarında meydana gelen olayla ilgili sürücünün gözaltına alındığı öğrenildi. Sürücü hakkında çok fazla detay açıklanmazken olay yerine ait olduğu iddia edilen görüntüler sosyal medyada yayınlandı.
 

Olayın nedeni araştırılıyor

Alman polisi olayla ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlattı. Polisler yapılan açıklamada araç sürücüsünün erkek olduğu ve şu anda gözaltında olduğu ifade edildi. Olayın bir trafik kazası mı yoksa kasıtlı bir saldırı ve olduğu Şu an için bilinmiyor. Konuyla ilgili soruşturma devam ederken polis ekipleri yaptıkları açıklamada en kısa sürede konunun açıklığa kavuşacağını söyledi.

Olay yerinden görüntüler yayınlandı

Diğer yandan olay yerine ait olduğu iddia edilen görüntüler sosyal medyada yayınlandı. Bölgede çok sayıda masa ve sandalyenin devrildiği Çok sayıda kişinin yaralandığı görünüyor. Polis ekipleri tarafından yapılan açıklamaya göre de 1 kişi hayatını kaybetti 30 kişi yaralandı. Yaralılar ambulanslarla hastanelere kaldırıldı