Almanya Telegram'a 5,1 milyon euro para cezası kesti

TAKİP ET

Almanya Adalet Ofisi tarafından yapılan açıklamada dünyanın en popüler mesajlaşma uygulamalarından biri olan Telegram'a Almanya'ya temsilci atamadığı ve yasaları ihlal ettiği gerekçesiyle 5,1 milyon euro para cezası kesti.

Reklam
Reklam

Almanya'dan Telegram'a temsilcilik cezası. Almanya Adalet Ofisi yaptığı açıklamada Almanya'ya temsilci atamayan ve Alman yasalarını ihlal eden Telegram'a 5,1 milyon Euro para cezası kesildiğini buyurdu. Almanya adalet bakanı Marco Buschmann, Konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Sosyal ağların nefret ve şiddete teşvike karşı hareket etme konusunda özel bir sorumluluk taşıdıklarını belirterek, “Bu yasal zorunluluk ve bu sorumluluktan ulaşılmaz olmaya çalışılarak kaçınılamaz” dedi.

Almanya'dan Telegram'a ceza

Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulamalarından biri olan Telegram'a Almanya Adalet Ofisi tarafından para cezası uygulandı. Almanya Adalet Ofisi konu ile ilgili yaptığı açıklamada söz konusu uygulamanın FZ-LLC'nin Ağ Yürütme Yasası'nı (NetzDG) ihlal ederek yasa dışı içeriği bildirmek için yasal bir yol oluşturmadığını ifade etti.

5,1 milyon Euro para cezası uygulandı

Açıklamada Telegram'ın Almanya'ya temsilci atamadığı belirtilirken bu durumda Alman yasalarının ihlal edildiği ifade edildi. Bu sebeple Telegram'a 5 milyon 125 bin avro para cezası kesildiği bildirildi.