Aloe Vera yaprağı nasıl kesilir?

TAKİP ET

Aloe Vera, çok yönlü ve sayısız faydası olan bitkilerden biridir. Yanıklar, solunum problemleri ve diğer çeşitli durumlar gibi cilt koşullarını iyileştirmeye yardımcı olur. Bu haberimizde evde bir bitki bulundurmanızı öneririz ve size bu bitkinin yapraklarını, ona kötü muamele etmeden ve özelliklerini bozmadan nasıl keseceğinizi göstereceğiz.

Reklam
Reklam

Aloe Vera'nın sağlığımız için birçok faydası vardır, bu nedenle bu bitkiyi satın almak eviniz için yapabileceğiniz en iyi yatırımlardan biridir. Çeşitli güzellik özelliklerine sahiptir, kırışıklıkları giderir, çatlakları azaltır, sivilceleri giderir, kepekleri iyileştirir, sinüsleri temizler ve daha fazlası!

Aloe vera bitkisi satın alırken göz önünde bulundurmanız gereken şeylerden biri, özellikleri üç yıl sonra ideal olduğu için çok genç olmayan bir bitki satın almaktır. Ayrıca, bitkinizin uzun ömürlü olmasını sağlamak için aloe vera bitkisinin bakımının nasıl yapılacağı makalemizi okumanızı öneririz.

Sadece kullanmanız gereken yaprakları hemen ve kısa bir süre içinde kesmeniz gerekir, çünkü günlerin geçmesine izin verirseniz parça solmaya ve özelliklerini kaybetmeye başlar.

Alt yaprakları her zaman bitkinin tabanına yakın bir yerde kesin, çünkü bunlar daha yaşlıdır ve bu nedenle daha fazla fayda sağlar.

Çok keskin bir bıçak veya iyi bir makas kullanın ve yaprak sapını bu alanda mümkün olduğunca yakın kesmeye çalışın çünkü bıçak çok daha incedir ve bu görevi kolaylaştıracaktır.

Örneğin, bir yanık veya tedavisi birkaç gün süren başka bir durumda kullanıyorsanız, ihtiyacınız olan parçayı kullanın ve kalan parçayı folyoya sarın ve dondurucuda saklayın, ancak yalnızca en fazla beş gün saklayın, sonra çok az faydası olacaktır.