Alparslan Büyük Selçuklu Akça Hatun ne zaman öldü, kimdir?

TAKİP ET

TRT 1'de yayınlanan Alparslan Büyük Selçuklu dizisinin önemli karakterlerinden birisi olan Akça Hatun'un hayatı pek çok insanın gündemini meşgul ediyor. Peki Alparslan Büyük Selçuklu Akça Hatun ne zaman öldü, kimdir? Cevabı haberimizde...

Reklam
Reklam

TRT 1’in tarih temalı iddialı dizisi Alparslan Büyük Selçuklu yayın hayatına tüm hızıyla devam ediyor. Yayınlandığı günden bu yana kaliteli kadrosu ve ilgi çekici hikayesiyle izleyenlerin beğenisini kazanan Alparslan Büyük Selçuklu dizisinin baş karakterlerinden birisi olan Akça Hatun’un hayatı son zamanlarda dizinin sevenlerinin gündemlerinin üst basamaklarında kendisine yer bulmuş durumda. Türk tarihinde önemli bir yere sahip olan Akça Hatun’un hayatını öğrenmek isteyen insanlar arama motorlarını meşgul etmeye devam ediyor. Peki Alparslan Büyük Selçuklu Akça Hatun ne zaman öldü, kimdir? 
Alparslan Büyük Selçuklu Akça Hatun Ne Zaman Öldü, Kimdir?

TRT 1’de yayınlanan Alparslan Büyük Selçuklu dizisinin önemli karakterlerinden birisi olan Akça Hatun’un ne zaman doğduğu ve ne zaman hayata gözlerini yumduğu hakkında tarih kitaplarında net bir bilgi yer almıyor. Akça Hatun bir diğer adıyla Aka Hatun dizide olduğu gibi gerçekte de Büyük Selçuklu Devleti’nin ikinci hükümdarı Sultan Alparslan’ın eşidir. Akça Hatun ile Sultan Alparslan evliliğinden 12 çocuk dünyaya gelmiştir. Bu çocukların isimleri ise şu şekilde:
Muizzeddin Melikşah
Tacüddevle Tutuş
İzzeddin Arslan Argun
Böri Bars
Tuğrul
Ayaz
Togan
Arslan
Tekiş
Ayşe
Züleyha
Fülane Hatun
 

TRT 1 Alparslan Büyük Selçuklu dizi Akça Hatun Aka Hatun Sultan Alparslan