Alperen Şengün'den NBA'de büyük başarı

TAKİP ET

Amerikan Basketbol Ligi'nde forma giyen milli basketbolcular Alperen Şengün ve Furkan Korkmaz karşı karşıya geldi. Houston Rockets Philadelphia maçına Alperen Şengün damga vurdu. Milli basketbolcu 1000 sayı ve 200 asist ile ulaşan en genç pivot olarak NBA tarihine geçti.

Reklam
Reklam

Amerikan Basketbol Ligi'nde forma giyen milli basketbolcular Alperen Şengün ve Furkan Korkmaz'ın takımları karşı karşıya geldi. Maçta Houston Rockets, Philadelphia 76ers'ı 132-123 yendi. Milli basketbolcu Alperen Şengün, bu maçta ulaştığı sayılarla birlikte NBA tarihinde 1000 sayı ve 200 asist ile en çok sayıya ulaşan genç pivot olarak tarihe geçti.

İki kez uzatmaya gitti

NBA’de maçlar 8 karşılaşma ile devam etti. Milli basketbolcular Furkan Korkmaz ve Alperen Şengün’ün forma giydiği takımlar karşı karşıya geldi. Maç 2 defa uzatmaya giderken Alperen'in forma giydiği Rockets Furkan'ın takımı 76ers'ı mağlup etmeyi başardı.

Alperen Şengün adını NBA tarihine yazdırdı

Rockets'ta 6 basketbolcu çift haneli skor üretirken 27 sayı, 7 asistle oynayan Jalen Green ve 24 sayı, 6 ribauntla mücadele eden Kevin Porter maçın öne çıkan isimleri oldu. Milli basketbolcumuz Alperen ise takımına 8 sayı ve 8 ribaunt ile katkı sağladı.

Diğer yandan Alperen Şengün bu maçta aldığı sayı ve ribauntlarla birlikte NBA tarihinde 1000 sayı ve 200 ribaunta ulaşan en genç basketbolcu oldu.