Alt karın yağları nasıl eritilir?

TAKİP ET

Alt karın diğer bir ifade ile alt göbek çoğu insanın en çok şikayetçi olduğu noktalardan birisidir.

Reklam
Reklam

Vücudumuzda diğer bölgeleri yakmak maalesef ki alt karına göre daha kolaydır.Çünkü alt karın genelde seneler içerisinde birikmiş yanlış ve düzensiz beslenme alışkanlığı ile ortaya çıkmış ve bir hayli inatçı yağları  bir arada toplamaktadır.Ama tabiki alt karın erimez ya da gitmez diye bir şey söyleyemeyiz tam aksine nasıl eriyip gideceğini konuşacağız bu yazımızda.

Alt karını eritmen için 5 önemlİ basamaktan bahsedeceğiz.

1-DÜZENLİ HAREKET EDİP EGZERSİZ YAPMALISIN

Vücudumuz bildiğiniz üzere bir mekanizma gibi çalışmakta. Bir şeyler yiyerek vücudumuza enerji ya da diğer bir ifade ile kalori alıyoruz.İşte tamda püf nokta burası eğer gün içerisinde aldığımız kalori miktarı verdiğimiz kalori miktarından oldukça fazla olursa arta kalanlar genellikle çoğu insanda olduğu gibi vücudun en sevdiği yağ depo bölgesi olan alt karına gitmektedir. Bu yüzden aldığımız ve verdiğimiz kalori miktarını dengede tutmak istiyorsak ya da  kilo vermek istiyorsak verdiğimiz kalori sayısı aldığımızdan fazla olsun ki birşeyler eksilsin mantığı ile bol bol egzersiz diğer bir ifade ile aktivite yapmalısın.Bu sayede vücut yağ oranını düşürüp kas oranını arttırabilirsin.Hem daha dinamik hem de daha güçlü bir vücut yapısına dönüştüğünü günden güne farkedeceksin.

2-BESLENME ALIŞKANLIKLARINI DEĞŞİTİRMELİSİN YADA GÖZDEN GEÇİRMELİSİN

Çoğumuzun söylediği klasik ekmek yemezsem doymam gibi klişeleri bir kenara bırakıp ciddi anlamda beslenme alışkanlıklarımızı gözden geçirmeliyiz. Kendimize sormalıyız? En çok ne tür besinler tüketiyorum? Asitli mi, gazlı mı,yağlı mı ,obeziteyi tetikleyecek besinler mi? Çünkü bu tarz yiyecekler vücutta yağ birikimini arttırıp kilo vermeni zorlaştırır. Arada yapılan kaçamaklar hariç…

3-STRESE SON VERMELİSİN

Stres yaptığımızda vücudumuzda kortizol hormonu salgılanır ve artar. Bu hormonun vücutta artması ise alt karın yağlarının artmasına sebep olur.Bu yüzden stresini azaltacak etkinliklere katılıp biraz pozitif olma tarafına geçmelisin.

4-UYKUNU DÜZENLE

Uyku süreci vücudumuzun dinlendiği tek dönemdir. Bu yüzden de çok önemlidir. Uyku eksikliği stresi arttırır ki bu az önceki maddede vurguladığımız gibi hiç istemediğimiz bir şeydir. Ayrıca iştahı da arttırır uyku eksikliği. Bu yüzden gün içerisinde uzmanlarında belirttiği gibi en az 7-8 saat düzenli uyku uyumaya çalışmak alt karın yağlarınızı yakmayı hedeflediğiniz süreci olumlu anlamda destekleyecektir.

5-BOL BOL SU İÇMELİSİN

Su içmek vücuttaki toksik maddeleri ve ödemi atmaya yardımcı olur.Uzmanların söylediği gibi günde en az 2-3 litre su tüketmek de yine alt karın yağlarını eritme sürecinizi olumlu yönde etkileyecektir.

Unutmayın ki bu hayatta sizden 1 tane daha yok bu yüzden kendinizin kıymetini bilin. Vücut sizin vücudunuz sağlıklı olmak demek zayıf olmak demek değildir. Sağlıklı olmak demek ideal kiloda olmak demektir. Kendinize bir şans verin ve fazla kilolarınızdan kurtulmak için bir adım atın. Fakat bunu güzelleşmek için yapmayın. Çünkü  her halinizle kendinizi sevmeyi öğrenin. Hayat çok kısa sizden bir tane daha yok kendinizin kıymetini bilin.