Altılı masa iletişim krizini çözmek için bugün toplanacak

TAKİP ET

Altılı masa bugün Meral Akşener'in ev sahipliğinde yeniden bir araya geliyor. Muhalefet partisi liderlerinin aralarındaki iletişim krizini çözmek için toplanacak öğrenildi.

Reklam
Reklam

Muhalefet partisi liderlerinden oluşan altılı masa bugün aralarındaki iletişim krizini çözmek için Meral Akşener ev sahipliğinde toplanmaya hazırlanıyor. Siyasi parti liderleri daha önce Cumhurbaşkanı adaylarının ismini vermeden yetkilerini tartışmaya başlamışsın. Bu toplantıda ise cumhurbaşkanının geçiş süreci sonrasında ki yetkileri konuşulacak.

Adayı açıklayın baskısı var

Altılı masada bir araya gelen partilerin tabanlarından da adayının açıklanması için baskılar geldiği öğrenildi. Ancak yapılacak olan bu toplantıda da bir isminin açıklanması beklenmiyor. Özellikle altılı masada oluşan iletişim krizi nedeniyle ortak söyleyen belirleme konusunda müşterek bir karardı buluşmak için bir araya gelindiği öğrenildi.

Ortak iletişim stratejisi belirlenecek

Kamuoyuna yansıyan söylemlerin farklı olmasının Güven vermediğini düşünen Deva Partisi genel başkanı Ali Babacan, altılı masanın çalışmalarını daha iyi anlatabilmesi için altı Parti'nin ortak bir iletişimsiz oluşturmasına öneriyor. Bugünkü toplantıda Ayrıca Parti'nin temsilcilerinin hazırladığı güçlendirilmiş parlamenter sisteme dönüş konusunda komisyon raporu da görüşülecek.

CHP başkanı Kemal Kılıçdaroğlu aday olacak mı?

Bugün bir kez daha göreve gelecek olan altılı masada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağı da görüşülecek noksan Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı konusunda kamuoyu araştırmaları yaptığı ortaya çıkmıştı. Alınan bilgiye göre aday belirleme süreci Saadet Partisi'nde Ağustos ayında yapılacak olan 7 toplantıda gerçekleşecek. Yani bu toplantı sonunda da altılı masanın bir açıklama yapması beklenmiyor.