Altılı masa karıştı! Babacan ve Davutoğlu karşı karşıya

TAKİP ET

2023 seçimleri öncesinde Muhalefet partileri tarafından kurulan altılı masada İşler karıştı. Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu ittifak konusunda karşı karşıya geldi. Ali Babacan, yaptığı açıklamada Ahmet Davutoğlu'nun Üçlü ittifak önerisinin partileri tarafından reddedildiğini duyurdu. Bu açıklama ile birlikte gelecek partisi ve deva partisi arasında kavga çıktığı iddia edildi.

Reklam
Reklam

2023 seçimleri öncesinde muhalefet partilerini bir araya getiren altılı masadan aday çıkarılması beklenirken kavga çıktı. Gelecek ve DEVA partisi arasında sorun olduğu öğrenilirken Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu da karşı karşıya geldi. İddiaya göre Ahmet Davutoğlu, Saadet, gelecek ve Deva partileri arasında bir üçlü ittifak olmasını istedi. Ancak Ali Babacan'ın partisi bu durumu oy birliğiyle reddetti. Konu hakkında açıklama yapan Ali Babacan'ın açıklamaları gerilimin daha da tırmanmasına sebep oldu.

BABACAN VE DAVUTOĞLU KARŞI KARŞIYA

Ali Babacan yaptığı açıklamada Ahmet Davutoğlu'nun Üçlü ittifak önerdiğini ancak partileri tarafından Bu durumun oy birliği ile reddedildiğini söylemişti. Bunun üzerine Gelecek Partisi Sosyal Politikalar Başkan Yardımcısı Abdülkadir Baykay, Babacan'ın açıklamalarını eleştirdi. Baykay sert ifadeler kullanırken "En büyük hata sizi adam yerine koyup bu teklifi götürenlerdedir" dedi. Bu sözler üzerine iki parti arasında gerilim daha da arttı.

DAVUTOĞLU İKİ PARTİ İSTEMİYOR

Ahmet Davutoğlu konu ile ilgili yaptığı açıklamada AK Parti'den Ayrılık aşamasında Ali Babacan ile temas içerisinde olduğunu belirterek AK Parti'den tek bir sesle çıkmak için çok çaba harcadığını ifade etti. Bu konuda Ali Babacan’a her türlü teklifi de yaptığını belirten Davutoğlu Birgül onların ayrı çıkmak istediklerini Ancak bu durumunda kendilerine rakip hale getirdiğini söyledi.  Milletin Ak Parti karşısında güçlü bir alternatif görmek istediğini belirten Davutoğlu, Tüm çabalarına rağmen ortaya iki partinin çıktığını söyledi.

ADAY ÇIKMASI BEKLENİRKEN KAVGA ÇIKTI

Altılı masadan adayı çıkması beklenirken çıkan Bu Kavgada vatandaşları da şaşırttı. Ahmet Davutoğlu yaptığı açıklamada teklifinin reddedilmesi ne şaşkın olduğunu belirterek bu seçimleri Birlik olmanın kazandıracağını söyledi. Ali Babacan'ın kendilerine net olarak Hayır yanıtını vermediğini söyleyen Davutoğlu gelişmeleri basından öğrenmenin de kendisini üzdüğünü dile getirdi.