Altın'da Yeni Rekor Ne Zaman Geliyor? Yükseliş Trendi Nasıl İlerleyecek?

TAKİP ET

Gram altın fiyatları rekor üstüne rekor kırmaya devam ediyor. Yatırımcılar bu yükseliş trendinin nasıl ilerleyeceği merak konusu oldu. İşte detaylar…

Reklam
Reklam

Yeni yıldan bu yana gram altın fiyatlarında yükseliş trendi sürüyor. Bu bağlamda altın yatırımcısı gram altın fiyatlarının nasıl bir seyir izleyeceği merak konusu oldu. Bu noktada ekonomi uzmanlarının yorumları merak konusu oldu. 

Altın’da Yeni Rekor Ne Zaman Geliyor?

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, zirve tahmini konusunda uyarıda bulunarak açıklamalarda bulundu. Altın uzmanı İslam Memiş, "Altın fiyatlarının yeni rekorlarını test ettiği bir haftayı geride bıraktık" diyen Memiş, şöyle devam etti: "Kapalıçarşı'da bozdurma 1320, alma fiyatı 1328, orta ve uzun vadede yeni rekorlar görmeye devam edeceğiz. Hem dolar hem ons tarafındaki yükselişler gram altını pozitif etkileyecek. Geride bıraktığımız haftada ABD enflasyon verisi önemliydi. Şimdi gözler Fed'in mayıs toplantısında. 25 baz puan artırım yapacak mı pas mı geçecek. Muhtemelen 25 baz puan artışla seneyi tamamlayacak. Bu da ons altında yükselişleri destekliyor. Jeopolitik risklerde artışlar da var." İfadelerini kullandı. 

Altın uzmanı İslam Memiş, "Ancak bir uyarımız var. Çok yüksek bir rakamda olduğumuz için kısa vadede düzeltmeye ihtiyacımız var. Zamanında altın almamış yatırımcılar için de zaman zaman fırsatlar olacaktır. Önümüzdeki haftalarda buraları beklemeye devam edeceğiz. Altında yükselişli hafta geride kaldı. Peki, yeni haftada altın fiyatları ne olacak? Orta ve uzun vadede gram altında yeniden alım fırsatı olabilir mi? Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, bu sorulara yanıt verdi, rakam vererek beklediği zirveleri açıkladı. Altın fiyatlarında rekorlar ile ilgili olarak dolu bir haftayı geride bıraktığımızı hatırlatan İslam Memiş, "1335 lira seviyesine kadar yükselen bir gram altın vardı karşımızda. Kapalıçarşı'da haftayı 1320-1328 lira aralığında tamamladık" ifadelerini kullandı. Bunun devamında Memiş, "Bozdurma fiyatı 1320, alma fiyatı 1328. Yine orta ve uzun vadede yeni rekorlar görmeye devam edeceğiz. 1450-1550 özellikle Haziran'dan sonra bu yükselişler devam edecek. Hem dolar tarafındaki hem ons altın tarafındaki beklediğimiz yükselişler gram altın fiyatını pozitif yönde etkileyecek" ifadelerini kullandı. 

Yükseliş Trendi Nasıl İlerleyecek?

İslam Memiş, "Önümüzdeki haftalarda buraları beklemeye devam ediyoruz. Bir trend sürekli değer artışlarıyla yoluna devam etmez. Mutlaka belli bir seviyeden sonra değer artışları ile yoluna devam etmez. Mutlaka belli bir seviyeden sonra kar satışları gelir. Bu kar satışları da hiç altın almamış ve altın borcu olanlar için bir fırsat olacağını söyleyebilirim. Ancak elinde altın bulunduranlar da alım-satım makas aralığından dolayı yüksekten satalım düşüşte yerine koyarız diyorlar o piyasa bitti. Öyle bir şey yok. 50-60 liralık bir makas aralığı var. Öyle bir riske gerek yok. Dolayısıyla beklemeye devam etsinler. 1450-1550 gibi rakamlar var önümüzde. Kısa vade için mutlaka bir kar satışta bir düzeltme olacaktır. Oradan da alma ihtiyacı olanlar alıp yoluna devam edebilir. " Yaz aylarının gelmesi ile beraber düğün sezonunun başlayacağının vurgulayan Memiş, "Özellikle düğün sezonunda büyük ihtimal tekrar yukarı yönlü bir hareketlenme yaşanacaktır” ifadeleri kullanıldı. 

Güvenli yatırım olarak görülen altının yeni yıldan bu yana sürekli rekor üstüne rekor kırması üzerine yatırımcılar gram altın fiyatının nasıl bir seyir izleyeceği merak konusu oldu. Dolayısı ile gram altın fiyatlarının nasıl bir seyir izleyeceği araştırılıyor. Uzmanların bu konu ile ilgili yaptığı açıklamalar dikkat çekiyor.