Altın fiyatlarında yaşanan artıştan sonra artık düğünlerde bu seçenek tercih ediliyor

TAKİP ET

Altın fiyatlarındaki yükseliş halen devam ediyor. Vatandaşlar artık düğünlerde takı olarak gümüş tercih etmeye başladı. Piyasalarda altın yerine alternatif olarak 5, 10 ve 20 gramlık gümüşler satılmaya başladı. Piyasanın uzmanı olan İslam Memiş gümüş fiyatları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Reklam
Reklam

Altın fiyatları her geçen gün yükselmeye devam ediyor. Altın kadar olmasa da yatırım için tercih edilenlerden biri de gümüş. Gümüş artık düğünlerde takılan takıların arasında seçenek olarak sunulmakta. Piyasalarda takı olarak takılmaya uygun 5, 10 ve 20'şer gramlık gümüşler bulunuyor. Son dönemlerde çok fazla talep görmeye başlayan gümüş için Finans Analisti İslam Memiş, çok önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye'de son yıllarda zorunluluktan da olsa gümüş farkındalığının oluşmaya başladığını vurgulayan İslam Memiş, artık altın maliyetinin altından kalkmanın çok zor olduğunu, özellikle son 2 yılda gümüş için bir farkındalık oluştuğunu dile getirdi. Gelenekçi yatırımın izinden giden vatandaşların altını tercih ettiklerini ifade ederek son iki yılda bankalardaki rakamlar incelediğinde gümüş için yüzde 100 oranında bir artışın görüldüğünü aktardı.

Uzun vadede gümüş büyük değer kazanacak

Gümüşün de altın gibi uzun vadede çok güzel bir yatırım aracı olduğunu vurgulayan Memiş, gümüş alımı da aynı altın gibi fiziki olarak yapılabilmekle birlikte bankalar üzerinden de gerçekleştirilebilir. Gelecek yıllara bakıldığında gümüşte gram ve ons bazında ciddi bir yükseliş yaşanacaktır. Gümüş de altın gibi uzun vadede çok güzel değer kazanacak bir yatırım aracı olarak tanımlanabilir. Gümüş yatırımcılarının istediklerini elde edebilmeleri için altına göre çok daha fazla sabır gerektirmektedir.

Altın alamayanlar onun yerine gümüş tercih edebilir

Altın fiyatlarında yaşanan yükselişten dolayı gümüşe olan ilginin de arttığına dikkat çeken İslam Memiş, içinde bulunduğumuz dönemde altın fiyatlarının yüksek oluşundan dolayı gümüşe olan talep arttı, altın alamayan vatandaşlar özellikle takı kültürünün sıkça görüldüğü ülkemizde altın yerine artık gümüş sikkeleri tercih edebilir. Yatırımcılar da artık finansal piyasalarda gümüşe daha fazla ilgi gösteriyor ifadelerini kullandı.

Takı ile ilgili yeni bir talep oluşmaya başladı. Altından gümüşe geçmek kısa bir dönemde kolay olmasa da zaman içerisinde gümüş daha fazla tercih edilmeye başlayacaktır.