Altın neden yükseliyor? Gram altın düşer mi? Çeyrek altın yükselir mi, düşer mi?

TAKİP ET

Altın fiyatları vatandaşların sıklıkla araştırdığı konuların başında geliyor. Bayram sonrası hızlı bir yükselişe geçen altın fiyatlarındaki son gelişmeler ve uzman yorumları yakından takip ediliyor. Altın almak isteyen veya altınını bozdurma düşüncesinde olan vatandaşlar altın fiyatlarıyla ilgili yorumlara göz atıyor.

Reklam
Reklam

Altın fiyatları vatandaşların sıklıkla araştırdığı konuların başında geliyor. Bayram sonrası hızlı bir yükselişe geçen altın fiyatlarındaki son gelişmeler ve uzman yorumları yakından takip ediliyor. Altın almak isteyen veya altınını bozdurma düşüncesinde olan vatandaşlar altın fiyatlarıyla ilgili yorumlara göz atıyor. Altın piyasasındaki son durum gündemin en önemli maddelerinden biri. Altın fiyatlaruındaki son durum kadar uzmanların piyasayla ilgili yorumları ve tahminleri de mercek altında. Peki, altın fiyatlarında son durum ne 16 Mayıs 2022? Çeyrek altın yükselir mi, düşer mi? Gram altın düşer mi? Altın neden yükseliyor? Altın fiyatları düşecek mi? İşte detaylar…

Altın Yükselişine Devam Edecek

Altın fiyatlarında inişli çıkışlı bir dönem yaşanıyor. ABD enflasyon rakamlarının ardından altın fiyatlarında da yeni gelişmeler yaşandı. Son haftalarda inişli çıkışlı süreciyle kafa karıştıran altın fiyatlarındaki son durum yakından takip ediliyor. Bu konuyla ilgili uzmanların yorumları da büyük önem taşıyor. Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş’ten altın fiyatlarının son durumu hakkında önemli yorumlar geldi. Altını iki türlü değerlendirmek gerektiğini söyleyen Memiş, bir ons değeri bir de gram değeri olarak altını ele almak gerektiğini aktardı. FED’in yılsonuna kadar 3 kez daha faiz artırımı yapmasına dair beklentiler olduğunu ve ons altında yukarı yönlü ataklar görülebileceğini belirtti. Piyasalardaki hareketlilikle birlikte yükselişi hızla devam eden altın fiyatlarında yukarı yönlü hareketler beklendiğinin de altını çizdi.



Altın Fiyatlarında Son Durum 

Gram altın- 906 TL

Çeyrek Altın- 1.506 TL

Yarım altın- 3.015 TL

Tam altın- 5.987 TL

Cumhuriyet altını- 6.180 TL