Altın Süt: Zerdeçallı sütün sağlık ve cilt için faydaları

TAKİP ET

Büyürken kaç kez annenize ya da anneannenize sağlığınız ve cildiniz için iyi olduğunu söyleyerek zerdeçallı süt verdiniz mi?

Reklam
Reklam

Sayamayacak kadar çok kez, değil mi? Bunu söylemek için iyi bir sebepleri vardı. Zerdeçallı sütün faydaları çoktur ve içten dışa sağlıklı kalmanızı sağlamak için kolay ve lezzetli bir seçenektir. Zerdeçal sütü altın süt olarak da bilinir.

Zerdeçallı Süt Nasıl Çalışır?

Zerdeçal olan zerdeçallı sütün ana bileşeni antioksidanlarla yüklüdür. Bu sarı baharat, yüzyıllardır Ayurveda tıbbında çeşitli bozuklukları ve rahatsızlıkları tedavi etmek için kullanılan aktif bir bileşen olan kurkumin içerir. Çalışmalar, polifenol curcumin'in çoklu sinyal moleküllerini hedeflediğini ve ayrıca hücresel düzeyde aktivite gösterdiğini ve böylece çoklu sağlık yararları sunduğunu gösteriyor. Haldi doodh, enflamatuar koşullara fayda sağlayabilir, metabolizmayı hızlandırabilir ve mağazadaki diğer terapötik faydalarla birlikte ağrıyı azaltabilir.

Zerdeçallı Süt Nasıl Yapılır?

1 su bardağı zerdeçallı süt yapmak için bir su bardağı sütü alın ve kaynatın. Süte bir çay kaşığı zerdeçal ekleyin. Damak zevkinize göre şeker ekleyebilirsiniz. Dilerseniz buna bir tutam Kesar, hatta ezilmiş kuru meyveler ekleyerek tatlandırabilirsiniz. Zerdeçallı sütün faydaları, orijinal iki bileşenin kendisinden gelirken, Kesar ve kuru meyvelerin faydaları, zerdeçal sütün diğer yinelemesiyle eklenebilir. Zerdeçal sütüne tarçın ve zencefil de ekleyebilirsiniz.

Zerdeçallı sütün faydaları

Zerdeçallı Süt yüksek miktarda antioksidan sunar

Antioksidanlar bizim için çok önemlidir. Herhangi bir hücre hasarıyla savaşmaya yardımcı olan ve vücudu oksidatif stresten koruyan bileşiklerdir. Hücre fonksiyonu için önemlidirler ve antioksidan bakımından zengin yiyeceklere sahip olmak hastalık ve enfeksiyon risklerini azaltacaktır. Zerdeçal, antioksidanlar açısından zengin olan kurkumin adı verilen aktif bir bileşene sahiptir. Süt de vücuttaki antioksidan seviyelerini artırmaya yardımcı olur.

Profesyonel ipucu: Zerdeçallı sütü hazır ve buzdolabında saklayın. 2-3 gün saklayabilirsiniz. İçmeden önce iyice ısıttığınızdan emin olun.

İltihap ve Eklem Ağrılarıyla Savaşır

Curcumin ayrıca iltihaplanma ve eklem ağrısıyla mücadelede yardımcı olur. Özellikle artrit ve benzeri rahatsızlıklardan muzdarip insanlar için faydalıdır. Süt ayrıca kemiklerin güçlenmesine de yardımcı olur. Böylece zerdeçallı süt sadece kemik ağrısını azaltmakla kalmaz, aynı zamanda kemikleri daha sağlıklı hale getirir.

Profesyonel ipucu: Zerdeçallı sütün soğuk bir versiyonunu da yapabilirsiniz. İlk olarak, normal zerdeçallı sütünüzü ısıtarak yapın. Ardından oda sıcaklığına soğumaya bırakın. Bir karıştırıcıya dökün ve buz küpleri ekleyin. İyice karıştırın. 1-2 küp işe yarar; Daha soğuk isterseniz veya bir slushie gibi isterseniz daha fazlasını ekleyebilirsiniz.

Kan Arınmasına Yardımcı Olur

Zerdeçallı süt kan dolaşımını hızlandırır. Lenfatik sistemi ve kan damarlarını olabilecek her türlü kirlilikten temizler. Zerdeçal sütü kanın temizlenmesine yardımcı olur.

Profesyonel ipucu: Zerdeçallı sütü bir buz tepsisinde dondurarak zerdeçallı buz küpleri yapabilirsiniz. Bu karışım için %35 süt, %15 su ve %50 zerdeçal kullanın. Bu karışımı buz kalıbına dökün ve dondurun. Soğuk zerdeçallı süt yapmak istediğinizde bu donmuş küplerden 2 tanesini alın ve bir bardak soğuk sütün içine ekleyin ve karıştırın.

Sindirimi İyileştirmeye Yardımcı Olur

Zerdeçal sütü, farklı sindirim problemlerini yönetmeye yardımcı olan anti-inflamatuar özelliklere sahiptir. Zerdeçallı süt içerek gaz, şişkinlik, mide ekşimesi, gastrointestinal enfeksiyonlar, ishal ve mide ülseri azaltılabilir.

Profesyonel ipucu: Zerdeçallı sütün soğuk versiyonu asitlik, gaz vb. sindirim problemlerinde iyi sonuç verir.

Kanseri Önler

Zerdeçaldaki bileşik kurkumin ayrıca kanser hücrelerini öldürerek kanserle savaşmaya yardımcı olur . Ayrıca hücrelerin daha fazla yayılma ve DNA'ya zarar verme yeteneğini de sınırlar. Kanser başlangıç ​​aşamasındaysa, günlük zerdeçal sütü alımı kanser hücrelerinin büyümesini durdurmaya yardımcı olacaktır.

Profesyonel ipucu: Muson ve kış mevsimlerinde zerdeçal sütün sıcak bir versiyonu ve yazları boyunca soğuk bir versiyon yardımcı olacaktır.

Üreme Sağlığını İyileştirir

Zerdeçallı süt ayrıca adet döngüsü sırasında oluşan ağrıları hafifleten spazm önleyici özelliklere sahiptir. Ayrıca döngüyü normalleştirmeye yardımcı olur. Kadınlarda hormonal dengesizlikler, endometriozis, lökore veya miyom varsa, zerdeçal sütü onlara yardımcı olur. Zerdeçallı süt üreme sağlığını artırır.

Profesyonel ipucu: Adet döngüsü sırasında biraz ekstra zerdeçal sütü her zaman yardımcı olacaktır.

Soğuk algınlığı ve öksürük için çare

Zerdeçal sütü antibakteriyel ve antiviral özelliklere sahiptir. Bu nedenle soğuk algınlığı ve öksürüğe karşı etkilidir. Boğaz ağrısını da giderir.

Profesyonel ipucu: Sıcak veya ılık zerdeçal sütüne sahip olmak mukus üretimini artırır ve bu da solunum yollarındaki mikropların dışarı atılmasına yardımcı olur.

Solunum Sorunlarıyla Mücadele Edin

Solunum sistemi enfeksiyöz ajanlar ve patojenlerden etkilenebilir. Zerdeçal sütü onları sistemden çıkarmaya yardımcı olur. Zerdeçallı süt antimikrobiyaldir, bu nedenle viral ve bakteriyel enfeksiyonlarla savaşmaya yardımcı olur. Astım, bronşit, sinüs veya akciğer tıkanıklığınız varsa zerdeçallı süt onlar için etkili bir çözümdür.

Profesyonel ipucu: Bir fincan sıcak zerdeçal sütü de bu yağmurlu günler için iyidir ve kafeinli içecekler için daha sağlıklı bir seçenektir.

Kilo Kaybına Yardımcı Olur

Zerdeçal diyet lifi içerir. Bunu süte eklemek, vücutta biriken ekstra yağı azaltmanıza yardımcı olur. O yüzden fazla kiloları vermek için zerdeçallı süt iç.

Profesyonel ipucu: Her gün bir bardak zerdeçallı süt için. Hile gününüzde Kesar-kuru meyve veya tarçın-zencefil yinelemelerini deneyebilirsiniz.

Daha iyi uyku

Zerdeçallı süt alımı amino asit - triptofan üretir. Bu iyi uykuyu teşvik eder. Rahatlamanıza, kendinizi sakinleştirmenize ve dinlendirici bir uykuya yardımcı olacaktır.

Profesyonel ipucu: Uyumadan bir saat önce ılık zerdeçal sütü için.

Kalp Sağlığını Koruyun

Zerdeçaldaki anti-inflamatuar özellikler ve antioksidanlar, herhangi bir kalp hastalığı riskini azaltır.

Profesyonel ipucu: Günlük diyetinizin şu veya bu şekilde zerdeçal sütü içerdiğinden emin olun.

Kan Şekeri Düzeylerini Kontrol Eder

Şeker hastasıysanız, zerdeçal sütü size yardımcı olabilir. Bunun için tarçınlı versiyonu olsun. Seviyeleri korumak için diyet planınıza ve egzersiz rutinlerinize ihtiyacınız var.

Profesyonel ipucu: Alabileceğiniz tam miktar konusunda doktorunuza danışın ve şeker hastaları için şekerden tamamen kaçınılmalıdır.

Daha İyi Beyin Fonksiyonu

Zerdeçallı süt alımının gelişmiş beyin fonksiyonlarına, özellikle daha iyi hafızaya yol açabileceğini öne süren çalışmalar var.

Profesyonel ipucu: Zerdeçallı süt alımı için belirli bir zaman seçmek ve o zamana bağlı kalmanızı sağlamak size yardımcı olacaktır.

Antidepresan Faydaları

Araştırmalar, zerdeçaldaki aktif bileşen olan kurkuminin ruh halini ve davranışı kontrol eden beyin kimyasallarını etkileyebileceğini gösteriyor. zerdeçallı süt, serotonin ve dopamin salınımını düzenleyerek antidepresan faydalar sağlayabilir. Kurkuminin ayrıca beynin strese tepki veren ve serbest radikal hasarına karşı koruma sağlayan kısımlarını değiştirdiği bilinmektedir.

İpucu:  Güne bir bardak zerdeçallı sütle başlamayı veya yatmadan önce içmeyi tercih ederseniz, sağlık yararlarından yararlanacağınızdan emin olabilirsiniz.

Ruh Halini İyileştir

Kurkumin, özellikle yaşlı erişkinlerde ruh halini iyileştirmek için çalışılmıştır. Ayrıca zerdeçallı süt, depresyonu kötüleştirdiği söylenen iltihabı azaltır. Buna ek olarak, kurkumin, zevk ve tatmin hissetmenizi sağlayan bir nörotransmitter olan dopamin salınımını arttırır.

İpucu: Motivasyonu artırmak için günlük diyetinize bir bardak zerdeçal sütü ekleyin!

Cilt Sağlığını Koruyun

Zerdeçal sütündeki iltihap önleyici özellikler ve antioksidanlar sadece iç sağlığınıza değil aynı zamanda cilt sağlığınıza da yardımcı olur. Korku, yaşlanma, cilt döküntüleri, akne ve egzama ile savaşmaya yardımcı olurlar. Ayrıca cildinizi pürüzsüzleştirir, kusurları hafifletir, cildinize doğal bir ışıltı verir ve ince çizgilerin giderilmesine yardımcı olur.

Profesyonel ipucu: Parlayan bir cilt için zerdeçallı sütü harici olarak da kullanabilirsiniz . Sadece iki malzemeyi başka hiçbir ekleme yapmadan macun kıvamında karıştırın. Bunu tüm cildinize uygulayın ve kurumasını bekleyin. Daha sonra yıkayın.