Altın uzmanlarından dikkat çeken açıklama geldi! Altın fiyatları için dikkatleri çeken tarih nedir?

TAKİP ET

Fed tarafından yapılan faiz kararı ile birlikte gram altında düşüş yaşandı. Alan uzmanları ise altın fiyatlarına dair bir tarihe dikkat çektiler. Peki o tarih ne? Detaylar haberimizde...

Reklam
Reklam

Fed'in faiz kararının ardından ons altın fiyatları düşüş yaşamıştı. Pazartesi günü 1844 dolar seviyelerinde olan ons altın, gün kapanışını 1842 dolar civarında yapmıştı.  Çarşamba gününü ise 1818 civarında tamamlayarak günü bitirdi. 

1800 dolar altını gördü
Ons altın haftaya düşüşle başlamış ve haftaiçide bu düşüş devam etmişt perşembe günü ise 1791 dolar ile 1822 dolar arasında dalgalanmalar yaşanmış ve gün sonu kapanışını ise 1795  dolar civarında yaptı. Cuma günü içinde düşüş yaşanarak ons altın 1788 dolar seviyesinde kapanış yaptı. 

Uzmanlardan uyarı: Ons altın için yılın ikinci yarısına dikkat!
Haber Global'in haberine göre, Biz Finansal Danışmanlık Kurucu Ortağı Murat Özsoy, ons altında yılın ikinci yarısının kritik olduğunu söyleyerek dikkatleri ikinci yarıya çekti. Konu ile ilgili Özsoy  "Bu durum da yılın özellikle ikinci yarısından itibaren, ons altın fiyatını aşağıya doğru baskılayacaktır.  Dolayısıyla şu andaki görünüme baktığımızda 1818 dolar seviyesi geçilmediği müddetçe, ons altın fiyatının yükseliş trendine geçeceğini söylemek zor. Aşağıda ise, 1792 dolar destek seviyesinin kırılıp kırılmayacağı da önemle takip edilmeli." şeklinde açıklama yaptı. 

Ons altın gibi gram altında hafta içerisinde paralel seyir göstererek ilk işlem gününde dalgalanma yaşayarak 799 TL olarak günü bitirdi. 806 TL kadar yükselen gram altın kapanışı ise 800 TL olarak yaptı. 

Bu durum kripto para piyasısına nasıl yansıdı?
Faiz kararı açıklamasının diğer alanlara yaptığı etki gibi kripto para içinde aynı etkiyi yapmış ve düşüş yaşanmıştı. Ancak bu durumun devam ettiğini söylemek mümkün olmaz çünkü kripto para birimi toparlanmaya başladı. Örnek bir kripto para biriminden örnek verecek olursak Bitcoin, son 7 günde 8.1 değer kazandı. Bitcoin için son 24 saatlik kazanç ise %1 seviyesine geldi. Böylece Bitcoin'in güncel fiyatı 38 bin 100 doların üzerine çıkmış durumdadır. 

ons altın gram altın kripto