Altın ve dolar düşerken Bitcoin yükseldi! 25 Şubat piyasalarda son durum..

TAKİP ET

Rusya Ukrayna savaşının ikinci gününde piyasalarda farkı yönde değişiklikler yaşandı. Altın ve dolar 25 Şubat iş gününde bir düşüş yaşarken Bitcoin yükseliş trendine girdi.

Reklam
Reklam

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı gerçekleştirdiği askeri operasyon sonrasında piyasalarda sert bir yükseliş gerçekleşti ve bir anda altın ve döviz kurları yükselme eğilimine girdi. Savaşın ikinci gününe girilirken ABD, hem petrol fiyatları, hem de altın fiyatları ABD Başkanı Joe Biden'ın Rusya'ya karşı açıkladığı yaptırım kararları sonrası geri çekilmeye başladı.



25 Şubat iş gününe başlayan piyasalarda bu sabah saatlerinden itibaren ons altın 1,5 yılın zirvesinden, petrol fiyatları ise son 8 yılın zirvesinden gerilere düşerken kripto paraların borsada yeniden yükselişe geçtiği görüldü. 

DOLAR VE EURO KURLARI DÜŞTÜ!

25 Şubat dolar ve euro fiyatlarında son durum ne?



Dün savaşın etkisi ile hareketli seyir izleyen döviz kurlarında gerilemeler görüldü. Dolar kuru yeniden 13 liraya kadar inerken euro'nun da 15 lira seviyelerine gerilediği aktarıldı. Dolar sabah saat 08:10'dan itibaren 13.95 liradan euro ise 15.70 liradan işlem görmeye başladı.

ONS ALTIN FİYATLARINDA DÜŞÜŞ 

Ons altının fiyatın dün 18 ayın zirvesine çıkarken bir ara 1974 dolardan işlem görmeye başlamıştı. Bugün ise ons altın güne 1897 dolardan başlarken son saatlerde 1921 dolar seviyelerinden işlem görüldüğü belirtildi. 



Gram altın ise dün 922 liraya kadar yükselmişti. Bugün ise 855 liradan açılış yapan gram altın gün içerisinde en düşük 853 lira, en yüksek de 871 lira seviyelerinde işlem görmeye devam ediyor.

BİTCOİN'DE YÜKSELİŞ TRENDİNE GEÇTİ

Savaşın başlamasıyla birlikte kripto para birimlerinde sert düşüşler yaşandı. Birçok ülkenin savaşa karşı finansal adımlar atılmasıyla birlikte piyasalara güven geldi ve bu durum kripto paralara da yansıdı. Bitcoin'in yüzde 10 oranında bir yükselişle 38 bin 733 dolara çıktığı belirtilirken Ethereum'da da yüzde 10 yükseliş meydana geldiği ve 2 bin 618 dolara çıktığı belirtildi.



Ripple yüzde 7 yükselişle 0.69 dolara çıkarken Solana yüzde 13 yükselişle 88 dolara, Shiba Inu ise yüzde 6 yükselişle 0.00002399 dolara çıktı. Dogecoin'da ise yüzde 6 yükseliş görüldü ve 0.1227 dolar seviyesinde işlem görmeye başladı.

 

25 şubat dolar ne kadar euro kuru altın fiyatları bitcoin son durum