Altın ve dolar için Pazartesi günü kritik! Yatırımcılar endişe ile takip ediyor

TAKİP ET

BDDK'nın dün yaptığı açıklama sonrasında altın ve dolar fiyatları sert düşüş yaşadı. 25 Haziran Cumartesi gecesi gerileme başlarken altın ve dolar fiyatlarında düşüş sürecek mi sorusunun yanıtı özellikle yatırımcılar tarafından merak ediliyor. Yatırımcılar endişe ile piyasaları takip ederken uzmanlardan da önemli yorumlar geldi. Altın ve dolar fiyatları için asıl kritik gün Pazartesi olacak.

Reklam
Reklam

Altın ve dolar fiyatları BDDK'nın dün yaptığı hamle ile birlikte düşüşe geçti. Altın ve dolar bugün ne kadar oldu sorusunun yanıtı sabah saatlerinden bu yana milyonlarca vatandaş tarafından araştırılmaya başlandı. Son dönemlerde hızlı şekilde tırmanan ve ekonomiyi de zor duruma sokan altın ve dolar fiyatlarına ilişki asıl kritik tüm Pazartesi günü olacak. Uzamanlar daha sert önlemler gelebileceğini belirtirken yatırımcılara da önemli uyarılarda bulundu.

Dolar ve altın fiyatlarında dün gece başlayan düşüş sonrasında vatandaşlar ve yatırımcılar gözünü yorumculardan gelecek olan açıklamalara çevirmiş durumda. BDDK tarafından alınan kararla birlikte Altın ve dolar fiyatları aşağı yönlü hareket halinde geçti. Özellikle son aylarda yükseliş trendi ile dikkatleri üzerine toplayan altın ve doların düşüşü Sürecek mi sorusunun yanıtı da en çok merak edilen başlıklar arasında yer alıyor. Peki, uzmanlar ne diyor? Gram altın düşecek mi? Dolar düşmeye devam edecek mi?

Kritik gün Pazartesi

Altın ve Dolar fiyatları dün başlayan gerilemesine bugün de devam ediyor. Altında dünden bu yana 40 liraya yakın kayıp olurken Dolar’da ise gerileme yüzde 5 oldu. Vatandaşlar ve yatırımcılar ise uzmanlardan gelecek yorumları dikkatle takip ediyor. Özellikle altın ve Doların düşüşünün devam edip etmeyeceği en çok merak edilen başlıklar arasında yer alıyor. Uzmanlara göre ise altın ve Dolar için kritik gün Pazartesi olacak. Pazartesi piyasalar açıklandıktan sonra düşüşün devam edip etmeyeceği de ortaya çıkacak.

Daha sert önlemler gelebilir

BDDK’nın kararı sonrasında değerlendirmelerde bulunan Tera yatırım ise dolarda yaşanan hareketlilikle ilgili olarak kurların düştüğünü gözlemlediklerini ancak daha sert önlemlerin de gelebileceğini söyledi.