Amazon Prime'ın yeni dizisi As We See It konusu nedir? Konusu ve yorumu

TAKİP ET

Bu yazımızda sizlere Amazon Prime'ın yeni dizisi olan As Wee See İt adlı içeriğin konusundan ve yorumlarından bahsedeceğiz. Diziye ilişkin detaylı bilgileri öğrenmek için haberimizi okuyabilirsiniz.

Reklam
Reklam

Son yıllarda dijital programların artması ile beraber dijital içerikler dede artış gözleniyor. Netflix gibi oldukça geniş bir kitleye sahip olan Amazon Prime Video da dünya çapında tercih edilen dizilere ve filmlere ev sahipliği yapıyor. Daha önce oldukça beğeni toplayan dizi ve filmleri yayınlayan Amazon Prime şimdi de otizm spektrumunda olan aktörlerin oynadığı bir dizi yayınlanmaya başlayacak.
Otizmli oyuncular olan Rick Glassman, Albert Rutecki, Sue Ann Pien Amazon Prime videoda yayın hayatına başlayacak olan As We See İt dizisinde başrol olarak yer alacaklar. Oldukça farklı bir içerik olacak olan bu dizinin senaristliğini ise Jason Katims üstleniyor. Dizinin birinci sezonunun tüm bölümleri Cuma günü platformda yer alacak.
Jason Katims, aynı zamanda 2014-2015 yılları arasında yayınlanan ve Aspenger sendromlu bir karakterin yer aldığı “Parenthood” dizisinin de senaristliğini yapıyordu. Şimdi ise senarist, tamamının otizmli olduğu 20 kişilik bir kadroya sahip As We See It ile geri dönüyor. Katims, oğlunun da otizmli olduğunu ve bu dizinin senaryosu için kendisine ilham olduğunu söyledi.
Netflix platformu da yaptığı bazı içeriklerde Otizmli çocuklara yer vermişti. Lakin bu dizide olduğu gibi spektrumda olan otizm oyuncuların yer aldığı çok fazla yapım yok. Bu yapım neredeyse bir ilke imza atacak diyebiliriz.
Dana Idisis ve Yuval Shafferman‘ın yaratıcısı oldukları On the Spectrum adlı İsrail dizisine dayanan As We See It, otizm spektrumunda yaşayan 20’li yaşlarındaki 3 oda arkadaşı Jack, Harrison ve Violet’in aşkı bulma, arkadaş edinme, iş hayatına atılma, onlardan kaçınan bir dünyada yönlerini bulma çabalarını anlatıyor. Ailelerinin, yardımcılarının ve hatta bazen birbirlerinin yardımıyla bu oda arkadaşları, bağımsızlık ve kabule yönelik kendi benzersiz yolculuklarında aksilikler yaşarlar ve başarılarını kutlarlar.

as we see it yeni dizi Amazon Prime Video