Amerika Teksas'da Okul Saldırısını Kim Neden Yaptı? Bireysel Silahlanma ve Forma Serbestliğine Ses Yükseliyor!

TAKİP ET

ABD'de bir okul saldırısı daha gerçekleşti. Teksas'da bir ilkokula 18 yaşındaki lise öğrencisi girdi ve 14 çocuğu ve 1 öğretmeni vurdu... ABD'de bireysel silahlanma hakkı ve forma serbestliğine dair tartışmalar alevleniyor..

Reklam
Reklam

ABD'nin Teksas eyaletinde bir ilkokula saldırı düzenlendi. Amerika'da sıkça yaşanan okul basmalara bu sefer bir ilkokul daha eklendi.

Saldırıda 14 çocuk ve 1 öğretmen hayatını kaybetti. Saldırıyı 18 yaşındaki bir lise öğrencisinin gerçeklştirdiği öğrenildi. Güvenlik güçleri saldrıganı vurarak öldürdü.



ABD'nin Texas eyaletinin Uvalde ilçesinde Robb İlköğretim Okulu'na 18 yaşındaki bir lise öğrencisi silahlı saldırı düzenledi.

Texas Valisi Greg Abbott saldırıda 14 çocuk ve 1 öğretmenin hayatını kaybettiğini açıkladı.
18 yaşındaki saldrıganın öldüğü açıklandı. 

Uvalde Belediye Başkanı Don McLaughlin'de durumun oldukça vahim olduğunu söyleyerek çocukların aileleri ile iletişime geçmeye çalıştıklarını açıkladı.



Olay sonrası kasabadaki bütün okullar bir süreliğne kapatıldı ve eğitime ara verildi. 

Amerika'da bireysel silahlanma ve forma serbestliği tartışmaları yeniden alevlendi. Amerika'da bireysel silahlanmanın serbest olması sürekli tartışma konusuydu. Silaha herkesin oldukça basit erişim hakkı, sakız alır gibi silah alma hakkı Amerika'da çokça saldırının yaşanmasına neden oluyordu. ABD'de özellikle okullar ve marketler saldırıya uğruyor. Okulları basanların genellikle yine öğrenciler olmasına dair de Amerika'a gençler arasında ezme kültürünün yaygın olması. Bu da özellikle forma serbestliği ile ilişkilendiriliyor. Amerika'da okullardaki kıyafet serbestliği çocukların fakirliklerini iyice gözler önüne seriyor. Her gün farklı ve güzel kıyafetler giyenlere karşılık bu durum ergenlerde büyük bir pskilojik baskıya dönüşüyor.