Amerika vizesi nasıl alınır? Amerika vizesi ücretleri ne kadardır? Amerika Vizesi almak için bilgiler

TAKİP ET

Gerek çalışmak gerek okumak gerekse sadece gezmek için Amerika'ya gitmek herkes için bir hayaldir. Amerika'ya gitmek sanıldığının aksine zordur. Öncelikle vize alınmalıdır ve Amerikan vizesi herkese verilmemektedir. Amerikan vizesi nasıl alınır? Amerikan vizesi ücretleri ne kadardır? Amerikan vizesi almak için yapmanız gerekenler haberimizde.

Reklam
Reklam

Amerika’ya gitmek için öncelikle vize almak şart. Amerikan vizesi herkese verilmemektedir. Amerika’ya gitmek için vize alırken vize başvurusunda çok dikkatli olmalısınız. Her şeyi tam ve eksiksiz bir şekilde halletmeniz gerekir. Çünkü vize sürecinde, başvurular en ince ayrıntısına kadar incelenmektedir.

Amerika Vizesi için nelere dikkat edilmelidir? 

Amerika vizesi almak, oldukça zordur. Bütün şartları sağlasanız bile vizenizin reddedilebilme ihtimali vardır. Bundan dolayı başvuruda size avantaj sağlayacak her türlü belgeyi yanınızda götürmelisiniz.

Bunun haricinde siz Amerika vizesi alıp Amerika’ya uçsanız bile hava alanındaki kontrolden geçememe gibi bir durum bile söz konusu olabilir. Bu yüzden Amerika vizesi aldığınızda tüm belgeleriniz yanınızda olmalıdır. 

Amerika Vizesi nasıl alınır? 

Amerika vizesi için başvuruda bulunmadan önce bilmeniz gereken bazı şartlar ve size kesinlikle artı sağlayacak durumlar vardır. Amerika vizesi almak için: 

Öncelikle pasaportunuz en az 5 yıllık olmalıdır. 1 yıllık pasaportların Amerika vizesi alması biraz düşüktür. 

Sigortalı ve düzenli bir işiniz varsa bu Amerika vizesi almanız için çok büyük bir artıdır. Buna ek olarak başvuru sırasında çalıştığınıza dair belge ile birlikte gelir belgenizi göstermeniz gerekmektedir. 

Bankanızda mutlaka en az göstermelik de olsa 2.500 dolar bulundurmanız sizin için daha iyi olabilir.  Eğer bu parayı o anda temin edemeyeceksiniz o zaman banka dökümlerinizi yanınızda götürmelisiniz. Maaş belgeniz de buna dahildir. 

En az bir yıl sigortalı olarak çalışıyor olmak bile vize almanızı kolaylaştırmaktadır. 

Daha önce Avrupa’ya çıktıysanız, yani pasaportunuzda Schengen Vize aldığınız görünüyorsa bu da size büyük bir artı sağlamaktadır. 

Sizin ve ailenizin herhangi bir sabıka kaydı olmamalıdır. Ailenizde böyle bir durumun olması vizenizin reddedilmesine sebep olabilir. 

Kendi üzerinize ev, arsa herhangi bir mülk varsa bu vize almanızı kolaylaştıracaktır. Eğer sizin değil de ailenizin varsa onları da belgeler arasına ekleyin. 

Evli veya nişanlıysanız, parmağınızda yüzük olması başvuru sırasında konsolosluğun sizin geri döneceğinizi anlamasını sağlar ve bu da Amerika vizesi almanız için bir artı olabilir. 

İkamet ettiğiniz evde en az bir yıldan fazla yaşamanız sizin için çok büyük bir avantaj sağlayacaktır. 

Gidiş ve dönüş biletinizi alıp, çıktısını mutlaka belgeler arasına koyun. 

Son olarak, Amerika ziyaretinizde kalacağınız yeri ve ne kadar para ile oraya gideceğinizi gösteren belgeleri de mutlaka belirtmelisiniz. 

Amerika Vizesi almak için bazı tüyolar 

İlk olarak vize almak için konsolosluğa şık kıyafetler gitmeniz size bir avantaj sağlayabilir. 

Sadece gezmek için Amerika’ya gitmek istediğinizi söylemeniz sizin için pek de iyi bir izlenim bırakmayacaktır. Bu nedenle gideceğiniz tarihlerde konferans, eğitim, kurs gibi bir etkinliğe katılacağınız belirtmeniz vize alma şansınızı arttırır.

Size sorulan sorulara cevap verirken sakin olmalı ve kekelememelisiniz. Gayet doğal bir izlenim vermeniz sizin için artı bir puan olacaktır. 

Tüm belgeleri eksiksiz ve tam bir şekilde götürmelisiniz. 

Vize randevu saatinde mutlaka orada olmanız gerekmektedir. 
Bahsettiğimiz tüm detaylara dikkat ederek belgelerinizi onlara göre hazırlamanız gerekmektedir. Vize almak için aracı bir şirket ayarlamaktan sakınmalısınız. Vize başvurunuzu bizzat kendiniz belgelerinizi hazırlayarak yapmalısınız. Eğer Amerika vize başvurusundan bir kez ret yerseniz, bir daha vize alamama gibi bir ihtimalle karşı karşıya kalabilirsiniz. 

Amerika Vize randevusu
 
Amerika vize randevusu almak için intenet sitesi üzerinden form doldurmanız gerekmektedir. Bu formu doldurarak vize başvurusu için randevu alabilirsiniz. Amerika vize başvurusu belirli bir ücret ödemeniz gerekmektedir. Bunun için ödemeniz gereken tutarı online başvuru yaparken ödemelisiniz. Amerika turist vize ücreti 160 Amerikan Dolarıdır. 

Amerika turist vizesi

Amerika turist vizesi 10 yıllıktır, fakat 10 yıllık vize almış olmanız orada 10 sene boyunca Amerika’da kalacağınız anlamına gelmez. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi, ülke girişlerdeki kontrollerde geri çevrilme ihtimaliniz de bulunmaktadır.

Bu yüzden belgelerinizi ve özellikle geri dönüş biletinizi yanınızda taşımalısınız. Buna ek olarak ülkeye yasal olmayan bir şey sokmaya kesinlikle çalışmayın. Öğrenci vizesi almak, turist vizesinden daha kolaydır. Öğrenci vizesi alabilmek için tabi ki de okuyor olmanız gerekmektedir. 

amerikan vizesi amerikan vizesi nasıl anılır amerkan vize ücreti ne kadar