Amini'nin ölümü sonrası İran karıştı! Protesto gösterileri devam ediyor

TAKİP ET

İran'da ahlak polisinin darp etmesi sonucunda öldürülen Amini için protesto gösterileri devam ediyor. Hengaw İnsan Hakları Örgütü, Bugün bir son dakika açıklaması yaparak protestoları sırasında polis tarafından 5 göstericinin öldürüldüğünü duyurdu.

Reklam
Reklam

İran'da başörtüsü kurallarına uymadığı gerekçesi ile ahlak polisi tarafından gözaltına alınan ve gördüğü işkence sonucunda hastanede hayatını kaybeden 22 yaşındaki Mahsa Amini'nin ölümünün ardından ülke genelinde protesto gösterileri başladı.

5 protestocu polis tarafından öldürüldü

Ülkede protestolar sürerken Hengaw İnsan Hakları Örgütü, 5 kişinin polis saldırısı sonucunda Hayatını kaybettiğini duyurdu. İran'ın sakız kentinde düzenlenen eylemlerde iki kişinin polis saldırısı sonucu öldüğü aktarılırken Civandere kasabasında da iki protestocunun güvenlik güçlerinin doğrudan ateşi sonucu öldüğü bildirildi. Dehgulan'da ise Yine polis müdahalesi sonucu bir kişi hayatını kaybetti. Pazartesi günü protesto gösterileri sırasında 75 kişi yaralandı.

İran'da internet kesintisi var

Protesto gösterilerinin devam ettiği İran'da sosyal medya üzerinden paylaşılan görüntülerde polisin protestoculara tazyikli su, göz yaşartıcı gaz ile müdahale ettiği görülüyor. Aynı zamanda Tahran'da önemli bir internet kesintisi olduğu da açıklandı. Kesintinin protestolarla ilgili olduğu düşünülüyor.