Anaokulu öğretmeni olmak için neler yapılmalı? Şartları nedir? Maaşı ne kadardır?

TAKİP ET

Anaokulu öğretmeni olmak isteyen okurlarımızın için yazımızın içeriğinde yer alan bilgiler ile bir açıklama hazırladık. Anaokulu öğretmeni nasıl olunur, şartları ve maaşı Ne Kadar? Sorularının cevapları haberimizde…

Reklam
Reklam

Anaokulu öğretmeni nasıl olunur?

Anaokulu öğretmeni olmak için dört senelik bir lisans bölümünden mezun olmanız gerekmektedir. Bunun yanısıra Ev Ekonomisi, Çocuk Gelişimi, Okulöncesi Öğretmenliği ve Anaokulu Öğretmenliği bölümlerinden birini bitirebilen kişilerde olmaya hak kazanabilmektedir.

Bu alanlardan birinden mezun olan bireyler ardından KPSS’ ye girerek milli eğitim bakanlığı öncülüğünde belli şartlar ve puana sahip olarak görevlerinde atamaları yapılabilmektedir. Ev Ekonomisi ve Çocuk Gelişimi bölümü mezunlarının MEB’de kadrolu olarak görev yapabilmesi için Formasyon Eğitimi almaları gerekmektedir. Bunun yanı sıra bu alanlar özel şirketlerde yer alan bölümlerde iş imkanları bulup staj olarak da denilen bir yapıda bulunabilirler.

Anaokulu öğretmeni olma şartları şöyledir:

    4 yıllık Ev Ekonomisi, Çocuk Gelişimi, Okulöncesi Öğretmenliği ve Anaokulu Öğretmenliği bölümlerinden en az birinden mezun olmalısınız.

    Eğitim Fakültesi dışında başka bir bölünden eğitiminizi tamamladıysanız MEB için formasyon diploması almalısınız.

    Özel sektörde hizmet veren kreş ve anaokullarında formasyon eğitimi almak zorunluluğu yok.

    KPSS’de  belli bir puan düzeninde başarılı olmanız gerekmektedir.

Anaokulu öğretmeni ne yapar?

Anaokulu öğretmenleri, 3-6 yaş arasındaki çocukların psikolojik, fizyolojik ve psikomotor gelişimlerinin sağlıklı tamamlanasında yardımcı olan bireylerdir. Gelişim çağında olan bu çocukların kişiliklerinin ve iletişim beceri dışında bir çok alanda yeteneklerini bulun ya da keşfetmelerinde yardımcı olarak yönlendirmeler yaparak hayata hazırlamaya çalışırlar.

Anaokulu öğretmenliği bölümü hangi üniversitelerde var?

Türkiye ve Kıbrıs’taki üniversitelerin neredeyse tamamında Anaokulu ve Okulöncesi öğretmenliği bölümleri bulunmaktadır.

Anaokulu öğretmenlerinin maaşları ne kadar?

Anaokulu öğretmeni maaşları

 özel sektör ve devlete niteliklerine göre farlılık göstermektedir. Yani bu fiyatlar Anaokulu öğretmeni maaşları 4000 tl ile 8000 tl aralığında değişime uğramaktadır.  MEB üzerinden çalışmakta olan anaokulu öğretmenleri, özel sektördekilere nazara daha fazla bulunuyorlar.

Anaokulu öğretmeni devlette maaşı ne kadar?

Milli eğitim bakanlığı birliği ile çalışmakta olan anaokulu öğretmenlerinin maaşı 4000 TL’den başmaktadır. Bunun yanı sıra ek ücretler ile 8000 ine yakın bir miktara da ulaşabilmektedir.

anaokul öğretmeni olmak için hangi derslerin iyi olması gerekir anaokul öğretmeni olmak için kaç puan gerekir anaokul öğretmeni olmak için ne yapmalıyım anaokul öğretmeni olmak için hangi liseye gidilir anaokul öğretmeni olmak