Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı açıkladı! Yediiklim Yayınevi aramasında ne bulundu?

TAKİP ET

KPSS'de soru skandalının yankıları devam ederken Devlet Denetleme Kurulu Dün ÖSYM'de inceleme gerçekleştirmiş ve savcılığa suç duyurusunda bulunulacağını açıklamıştı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı üzerine Yediiklim Yayınevi ne operasyon gerçekleştirildi. Peki, Yediiklim yayınevinde yapılan aramalarda ne bulundu? Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı son dakika açıklaması ve detaylar haberimizde…

Reklam
Reklam

KPSS 2022 lisans soruları sızdırıldı iddiası Türkiye gündemine bomba gibi düştü. Devlet Denetleme Kurulu tarafından ÖSYM'de gerçekleştirilen inceleme sonrasında Yediiklim Yayınevi’ne de savcılık talimatı ile polis ekipleri baskın düzenledi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 2022 KPSS sorularının çalınmasına yönelik iddialarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Peki, Yediiklim yayın evinde yapılan aramada Ne bulundu?

ANKARA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI YEDİİKLİM YAYINEVİ AÇIKLAMASI

KPSS 2022 soruları sızdırıldı iddiası üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Savcılık talimatı ile Dün polis ekipleri Yediiklim Yayınevi ne operasyon düzenledi ve adreste Arama yapıldı. Yapılan arama sonrasında Ankara Cumhuriyet başsavcılığı'ndan da bugün açıklama geldi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı açıklaması şöyle;

"ÖSYM tarafından 31 Temmuz 2022 tarihinde gerçekleştirilen 2022 KPSS Genel Kültür-Genel Yetenek Sınavlarına ilişkin olarak 2022 KPSS sorularının çalındığına/sızdırıldığına yönelik çıkan iddialarla ilgili olarak Devlet Denetleme Kurulu tarafından Cumhuriyet Başsavcılığımıza yapılan suç duyurusu üzerine soruşturma başlatılmıştır.

Başlatılan soruşturma kapsamında 03/08/2022 günü Ankara Sulh Ceza Hâkimliğinden alınan arama ve elkoyma kararı doğrultusunda Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne verilen talimatlarla özel bir eğitim kurumuna ait yayınevi ve dershanesinde aynı gün arama ve elkoyma işlemi yapılmış, aramalar neticesinde bir kısım dijital materyaller ile soru kitapçıklarına el konulmuştur.”