Ankara'da toplu taşıma ücretlerine yeni zamlı tarife!

TAKİP ET

Ankara'da toplu taşıma ücretlerine gelen zamlar sonrası tam bilet ücretin 4.5 TL'ye çıktığı ve aylık abonman ücretinin ise azami biniş sayısında artış ta yapılarak 75 TL'ye yükseltildiği bildirildi. Yeni zamlar sonrası indirimli öğrenci biletlerinin ücretleri ise 2.5 TL yapıldı.

Reklam
Reklam

Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı olarak faaliyet gösteren EGO Genel Müdürlüğü, kent genelinde toplu taşıma ücretlerine yeni zamlı fiyat tarifelerinin uygulandığını duyurdu. Yeni gelen ve 2022 yılının Ocak ayından itibaren geçerli olacak olan zamlardan sonra Ankara'da tam bilet ücreti 4.5 TL'ye aylık abonman ücreti de azami biniş sayısı da artırılarak 75 TL'ye yükseltildiği bildirildi. Yeni fiyatlarda indirimli öğrenci biletlerinin ücretleri ise 2.5 TL olarak kararlaştırıldı.


EGO'dan yeni zamlarla ilgili yapılan yazılı açıklamada Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın belirlemiş olduğu yıllık yüzde 36 değerleme oranının dikkate alınarak, ortalama bir fiyat artışı yapıldığı ve bununla birlikte çevre ilçelere ulaşım faaliyeti gösteren otobüsler için de merkeze uzaklık oranı ve kilometre bazında yeni bir fiyat düzenlemesinin yapılacağı aktarıldı.
 

ankara toplu taşıma ücretleri zam kararı yeni zamlı tarife