Ankara'da toplu ulaşıma gelen zamdan sonra tam ve öğrenci bilet fiyatları ne kadar olacak? Ankara'da ulaşıma ne kadar zam gelecek?

TAKİP ET

Ankara'da toplu ulaşım ile ilgili bazı gelişmeler yaşandı. İstanbul'da toplu ulaşıma gelen zamdan sonra Ankara'daki toplu ulaşıma da zam yapması bekleniyor. Ankara'da toplu ulaşıma yapılacak olan zammın UKOME gündemine sunulacağı belirtildi. Peki, Ankara'da toplu ulaşıma gelen zamdan sonra tam ve öğrenci bilet fiyatları ne kadar olacak? Ankara'da ulaşıma ne kadar zam gelecek? İşte detaylar...

Reklam
Reklam

Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı EGO Genel Müdürlüğü, Ankara’da toplu ulaşım fiyatlarının yükseltilmesi kararının UKOME gündemine sunulacağını duyurdu. 


Ankara’da tam ve öğrenci ücretleri ne kadar oldu? 

Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı EGO Genel Müdürlüğü, tam bilet ücretinin 4,5 TL’ye, indirimli öğrenci bilet ücretinin 2,5 TL’ye yükseltilmesi kararının UKOME gündemine sunulacağını duyurdu. EGO Genel Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruda, ulaşım tarifesinde Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın belirlediği yıllık yüzde 36 değerleme oranı dikkate alınarak ortalama bir fiyat artışı düşünüldüğü belirtildi. 

Aynı zamanda EGO genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şunlara da yer verildi: "Yeni tarifeye göre tam bilet ücretinin 4,5 TL, öğrenci aylık abonman ücretinin azami biniş sayısı artırılarak 75 TL, indirimli öğrenci bilet ücretinin 2,5 TL, aktarma ücretlerinin ise bu tutarların yarısı kadar belirlenerek 2022 yılı Ocak ayında uygulanmak üzere UKOME gündemine alınıp karara bağlanması düşünülmektedir. Bununla birlikte, çevre ilçelere ulaşım sağlayan otobüsler için de merkeze uzaklık oranına göre kilometre bazlı yeni bir fiyat düzenlemesi yapılacaktır."

Ankara EGO Ankara toplu taşımaya zam Ankara zam