Ankara Ekspresi filmi neyi anlatmaktadır? Hangi tarihte çekilmiştir ve oyuncuları kimlerdir?

TAKİP ET

Türk sinemasında sevilen filmler arasında olan Ankara Ekspresi isimli film bugün 360 TV'de seyircisi ile bulaşacak. Peki Ankara Ekspresi neyi anlatmaktadır? Detaylar haberimizde...

Reklam
Reklam

1971 Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde "En İyi Film" dahil 5 ödülü kazanan Ankara Ekspres isimli film tekrar izleyici ile bululaşacak. Yönetmen koltuğunda Muzaffer Arslan olan film macera, dram ve duygusal türünde bir film niteliği taşımaktadır. 

Ankara Ekspresi filminin oyuncuları

Filiz Akın - Hilda
Ediz Hun - Binbaşı Seyfi Bey
Leyla Sayar - İrma
Kadir İnanır - Yüzbaşı Maximillian
Kayhan Yıldızoğlu - Albay Klinger
Bülent Oran
Hüseyin Kutman - Jackson
Altan Günbay - Binbaşı Kolman
Aliye Rona - Büyükanne
Bora Ayanoğlu
Süheyl Eğriboz
Erdo Vatan
Zeki Sezer

Ankara Ekspresi filminin konusu
ıı. Dünya Savaşı olduğu dönemde Hitler Türkiye'yi ele geçirmek için planlar yapmaktadır. Bu planlar içerisinde ise Ankara Ekspresi isimli bir plan dahilinde 500 Alman casusu Türkiye'ye sokmak vardır. Casuslardan Binbaşı Kolman, Hilda ve Maximillian, Türkiye'ye gelmeleri ile planlarına başlamaları bir olmuştur. Bunlar yaşanırken Binbaşı Seyfi, Ankara Ekspresi harekatını engellemek amacıyla göreve başlar. Ajanlarına peşine düşer ve görevini yapmaya devam ederken Hilda ile tanışır. Ancak Seyfi Hilda'nın kim olduğunu bilmemektedir. Bu ikili arasında çetin bir aşk başlar. 

Ankara Ekspresi filmi ne zaman ve nerede çekilmiştir?
1970 yılında çekimleri yapılan filmin çekildiği yer ise o dönemlerin en çok tercih edilen yeri olan Muammer Karaca'nın Yeşilyurt'taki evidir. Ana sahneler burada çekilmiştir. Diğer sahneler ise yine İstanbul'da farklı yerlerde çekilmiştir. 
 

ankara ekspresi ediz hun filiz akın