Ankara Melike Hatun Cami İmamı Halil Konakçı'nın kadınlarla ilgili sözleri tepki çekti

TAKİP ET

Sosyal medya, Ankara Melike Hatun Cami İmamı Halil Konakçı'nın kadınlarla ilgili açıklamalarını konuşuyor. Tepki çeken açıklamalara yer veren Konakçı'nın söyledikleri sosyal medyanın gündemine oturdu. Konakçı, 'Et görmekten içimiz dışımıza çıkıyor artık' sözleriyle tepki çekti. İmamın söyledikleri kısa sürede sosyal medyada yayılırken tepkiler de çığ gibi büyüdü.

Reklam
Reklam

Sosyal medya, Ankara Melike Hatun Cami İmamı Halil Konakçı’nın kadınlarla ilgili açıklamalarını konuşuyor. Tepki çeken açıklamalara yer veren Konakçı’nın söyledikleri sosyal medyanın gündemine oturdu. Konakçı, ‘Et görmekten içimiz dışımıza çıkıyor artık’ sözleriyle tepki çekti. İmamın söyledikleri kısa sürede sosyal medyada yayılırken tepkiler de çığ gibi büyüdü. Kadınlarla ilgili sözleri tepki çeken Konakçı, erkeklere ise eşlerinin örtünmeleri tavsiyesinde bulundu. Konakçı’nın daha önce Sezen Aksu’nun tepki çeken şarkı sözlerinden dolayı hilafeti işaret etmiş ve ‘Biz o makamı geri istiyoruz arkadaş. İslam adına istiyoruz’ demişti. İşte tepki çeken o sözler…

‘Et Görmekten İçimiz Dışımıza Çıkıyor’

Ankara Melike Hatun Cami İmamı Halil Konakçı, sosyal medyada paylaştığı videoda tepki çeken ifadeler kullandı. Sokakların halinden yakındığı görülen Konakçı’nın ‘Bak sokaklar ne hale geldi! Kasap dükkanı gibi. Et görmekten içimiz dışımıza çıkıyor.’ ifadeleri tepki topladı.

‘Hiç Mi Vicdanın Sızlamıyor?’

Sözlerine devam eden Konakçı, erkeklere eşlerinin örtünmesi tavsiyesinde bulundu ve kadınların giyimleri üzerinden erkeklere seslenmeye devam etti. İmam Konakçı, ‘100 yıl önce dedelerimizin yatak odasında göremediği kıyafetleri biz çarşıda, pazarda, plajda görüyoruz. Neden? Bu kadınların başında yok mu adamları, abileri, babaları, kocaları? Geçtim haramı helali hadi buna inanmıyorsun. Tamam ateistsin, imanın zayıf. Ya hiç mi kıskanmıyorsun lan? Kızın, karın öyle sokağa çıkarken, video paylaşırken hiç mi vicdanın sızlamıyor? Benim aklım bu işi almıyor. Allah sonumuzu hayretsin’ dedi.

Hilafet Çıkışıyla Gündem Olmuştu

İmam Konakçı, ünlü şarkıcı Sezen Aksu’nun ‘Şahane Bir Şey Yaşamak’ adlı şarkısında geçen ‘Selam söyleyin o cahil Havva ile Adem’e sözleri üzerinden Aksu’ya yönelik bir açıklama yapmış ve bundan 98 yıl önce TBMM kararıyla kaldırılan hilafete işaret ederek ‘Biz o makamı geri istiyoruz arkadaş. İslam adına istiyoruz.’ demişti.