Ankara sel felaketinde son durum! Oraj yapıları sele neden oldu

TAKİP ET

Ankara'da meydana gelen sel felaketi 3 can aldı. Hayatın adeta felç olduğu kentte 1 vatandaş ise sel nedeniyle kayboldu. Başkent'te meydana gelen sel felaketi ile ilgili tüm detaylar yakından takip edilirken kentteki son durum merak ediliyor. Okulların tatil edildiği Ankara'da bir haftadır etkili olan kuvvetli yağışlar günlük hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor.

Reklam
Reklam

Ankara’da meydana gelen sel felaketi 3 can aldı. Hayatın adeta felç olduğu kentte 1 vatandaş ise sel nedeniyle kayboldu. Başkent’te meydana gelen sel felaketi ile ilgili tüm detaylar yakından takip edilirken kentteki son durum merak ediliyor. Okulların tatil edildiği Ankara’da bir haftadır etkili olan kuvvetli yağışlar günlük hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Başkent Ankara’da bir haftadır etkili olan kuvvetli yağış günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Bazı bölgeler sele teslim olurken üzücü haberler alınmaya başlandı. Sel nedeniyle 3 kişi hayatını kaybederken 1 kişi ise kayboldu. Aktarılan bilgiye göre, sıcaklığın arttığı günlerin ardından soğuk ve sıcak havanın buluşması sonucunda oluşan oraj yapılar sele neden oldu. İşte detaylar…

3 Kişi Hayatını Kaybetti

Başkent Ankara’da bir haftadır etkisini sürdüren sağanak yağış bazı bölgelerde sele neden oldu. Geride bıraktığımız hafta etkili olmaya başlayan sağanak yağışlar ilk olarak Cumartesi günü Altındağ, Çankaya ve Mamak ilçelerinde yıkıma neden oldu. Kuvvetli yağışın getirdiği sel nedeniyle çok sayıda ev ve iş yerini su bastı. Yollar göle dönerken bazı evlerin ise çatıları uçtu. Pazar günü de etkisini sürdüren yağış nedeniyle Akyurt ilçesi de sele teslim oldu. Sağanak yağışın ardından oluşan sel suları Akyurt’ta 2 can aldı. Selde mahsur kalan 21 yaşındaki Muhammed Şahin elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti. Akyurt Teberik Köyü’nde yaşamını sürdüren 67 yaşındaki Mustafa Demirel’in ise selden kaçarken düşerek hayatını kaybettiği bilgisine ulaşıldı. Altındağ ilçesine bağlı Tatlar Mahallesi’nde yaşanan sel sebebiyle 27 yaşındaki İlkay Yiğit hayatını kaybetti. Yine aynı bölgede sel sularına kapıldığı tahmin edilen Mehmet G.’yi arama çalışmaları ise devam ediyor.



Oraj Yapıları Sele Neden Oldu

Ankara’da meydana gelen kuvvetli yağışlarla ilgili dikkat çeken bir bilgi ortaya çıktı. Yer seviyesinde 30 dereceye kadar çıkan yüksek sıcaklıkların üst seviyede eksi 10-15 dereceye kadar düşen hava sıcaklığının karışmasıyla dikine oluşan hava hareketlerine sebep oldu. Bu durum ise yer yer dolu ve kuvvetli yağışları beraberinde getirdi. Özellikle de iç bölgelerdeki yer seviyelerindeki yüksek sıcaklıklar, uygun bulunduğu yerlerde kuvvetli oraj yapılarını oluşturdu. Oraj yapıları ise kısa sürede 10-15 kilogramı aşan yağışları bırakarak sele neden oldu. Kentte 3 gün daha devam etmesi beklenen yağışların ilk günkü kadar olmasa da yine yer yer kuvvetli olması bekleniyor.