Anne-bebek yardımı için başvurular nasıl yapılıyor? Başvuru telefon numarası

TAKİP ET

Pandemi süresi boyunca belediyeler ihtiyaç sahiplerine yardım yapmayı sürdürdü ve sürdürüyor. İhtiyaç sahiplerinin yanı sıra anne ve bebekleri için de yardım yapılıyor. Vatandaşlar bu yardıma nasıl başvurulduğunu merak ediyor. İşte konuya ilişkin detaylar...

Reklam
Reklam

2020 senesinin Mart ayından itibaren başlayan pandemi süreci ülkemize sağlıksal açıdan zarar verdiği kadar ekonomik açıdan da zarar verdi. Bunun üzerine belediyeler bu problemin önüne geçebilmek için geçim sıkıntısı yaşayan kişilere ve ailelere yardım kampanyaları başlattı. Ekonomik alandaki bu kötü süreç özellikle de çok çocuklu aileleri etkiledi. Dolar kurundaki artışlar ve pandemi sürecindeki ekonomik sıkıntılar anne ve bebeklerin gereksinimlerini karşılamalarını oldukça güçleştirdi. Bunun üzerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi yeni bir proje başlattı. Bu proje kapsamında anne ve bebeklerin 4 aylık ihtiyaçlarını karşılayacak ekonommik paketler hazırlanıyor. Peki bu yardıma nasıl başvuruluyor? Başvuru numarası nedir? İşte konuya ilişkin detaylar...

Anne ve bebek yardımı telefon hattı 

Anne ve bebek yardımına başvuru yapmak isteyen vatandaşlar İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan 153 nolu hat üzerinden arama yapıp yetkili kişilerle görüşerek yardımlardan nasıl yararlanılması gerektiğini öğrenebilirler. Bunun yanı sıra bağıs yapmak isteyenlerde bu hat üzerinden iletişime geçebilirler. 

E-devlet üzerinden anne-bebek yardımına başvuru yapılır mı?

Anne ve bebek yardımına başvuru yapmak isteyen vatandaşlar bu işlemi e-devlet üzerinden öncelikle sisteme şifreleri ile gişir yaparak gerçekleştirebilirler. Aşağıdaki bağlantı aracılığı ile hem anne bebek yardım paketine hem de yeni doğan yardım paketine başvuru yapabilirsiniz. Verdiğimiz linke tıklayıp giriş yaptıktan sonra başvuru yapacağınız belediyeyi seçmeli ve işleminize devam etmelisiniz. Sosyal yardım başvuru formunda yeni doğan yardımı isteyenlerin özelikle bu seçeneği işaretlemeleri gerekiyor.

Başvurum onay alır mı? Veirlen yardımlardan yararlanabilir miyim?

Başvuru yapanların onay alıp almayacağı aile durumuna ve ailedeki çocuk sayısına bağlıdır. Eğer ki ekonomik anlamda gelir yetmezliği yaşanıyorsa başvuru onay alır. Başvuru formunda istenilen bilgilerin eksiksiz ve doğru doldurulması gerekmektedir. 

anne bebek yardımı başvuru başvuru numarası